Alvi 0% vali vali

http://aurinkomatkat.panicmarketing.net/#/photo/2299 Muistakaa äänestää <3

Minkä takia rahalla on niin suuri merkitys tässä maaimassa? Varsinkin tänäpäivänä raha vaikuttaa niin moneen asiaan. Raha ei tuo onnea, mutta sillä saa aikamoisen perusturvan. Se asia mikä Suomessa on mielestäni vialla on tuet ja korvaukset. En ymmärrä millä järjellä on edes sellainen vaihtoehto, että ei mun kannata mennä töihin, kun saan enemmän rahaa kotona. Jokainen tapaus pitäisi käydä henkilökohtaisesti läpi. Otetaan nyt esimerkkinä perhe, millä on kolme lasta, äiti on kotona ja isä tekee töitä ja elättää perheen. Isälle sattuisi jotain vaikka jopa kuolema, niin silloin suon perheelle totta hitossa kaiken tuen, siihen asti, että perhe pääsee jaloilleen. Sitten toinen esimerkki: koulut on jäänyt kesken eikä vaan huvita mennä töihin. Elellään tuilla tekemättä yhtään mitään. Asutaan ”ilmaisessa” asunnossa, mikä maksetaan tukirahoilla ja silti tuntuu, että näillä ihmisillä on välillä enemmän rahaa, kun työssä käyvillä! Miks? Mää en vaan arvosta tätä jälkimmäistä ihmistyyppiä en sitten ollenkaan. En myöskään ymmärrä sanaa pitkäaikaistyötön. Varmasti saa jotain töitä jos on valmis ottamaan vastaan homman, kun homman. Aina tarvitaan apua. Olisiko sekään pois suljettu, jos tilille nassahtaa kerran kuussa 1500e tukia, että tekisi vapaaehtoistyötä? Silloin elämässä olis selkeä rytmi ja tekemisen meininki. Turha niitä masennuslääkeitä on painaa naamariin.

IMG_2117Joskus sitä vaan pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä asioille jotain. Suomen tilanne on surkee, sillä ihmisiä lomautetaan, firmoja suljetaan, veroja kiristetään. Tän elämänhän pitäisi tavallaan olla kulutusjuhlaa, että kaikilla olisi töitä? Koitankin aina paasata, että älkää ruokkiko lamaa. On eriasia, olla kuukausipalkalla ja saada säännölliset tulot kerran kuussa, kun esimerkiksi yksityisyrittäjä. Monella on aivan väärä kuva siitä ammattiryhmästä. Hommahan menee niin, että yrittäjillä on kiinteän kulut jotka on hoidetava vaikka töitä ei olisi. Huonoimmassa tapauksessa jos ei ole töitä ei voi nostaa palkkaa ollenkaan. Esimerkiksi omalla alallani asikkaat ei aina ymmärrä, että jos asikas jättää tulematta tai peruu samana päivänä, jää listaan kolo jota ei aina saa täytettyä. Se tarkoittaa silloin, että varattu aika esim 2h on meille 0e/h. Silloin kun ei ole asiakasta palkka ei juokse. Lisäksi maksamme jokaisesta työstä alvin 24% joka on ihan älytön siihen nähden, että teemme käsillämme töitä ja sitä ei määräänsä enempää voi tehdä päivässä. Mielestäni esim hierojilla on alvi 0%. Millä se eroaa kampaajan työstä, sillä hekin tekevät sitä käsillään? Ei sitten millään. 

IMG_2222Joskus vaan jotkut asiat on epäreiluja ja sille ei voi mitään. No vaikka valitin, niin silti en valita sillä rakastan omaa työtäni ja aion tehdä sitä hautaan asti. Mulla on aivan mahtavat asiakkaat, joita on ilo palvella päivästä toiseen ja upee työporukka, jonka kanssa homma toimii. Yksi juttu kans ihmetyttää on maahanmuuttajien pitzeeriat….. On se kumma juttu, että on varaa pitää Tampereen kalleimmalla kadulla pitzeeria, jossa pitza maksaa 5e, sillä vuokrat on kuitenkin tuhansia kuussa. Saa meinaan aika monta pitzaa niillä karvasilla käsillä vääntää. Ai niin, kun alkaa meneen huonosti pitzeria Juliasta tehdäänkin Julietta ja omistajuus vaihtuu veljelle ja taas nostetaan jotain starttirahoja. Niillä on kans aina kummasti kuittirulla loppu ja maksutapana käy vain käteinen….

IMG_7510

 

Aamu treenit meni loistavasti ja olin niin tyytväinen itseeni ja omaan suoritukseen. Mää vaan niin nautin siitä olosta, kun treeni on takana ja tuut suihkusta ja fiilis on kun voittajalla. Paras fiilis koskaan. Suurin juttu mulle onkin tässä hommassa noi treenit ja terveys. Kilpailu on tavallaan vain yks osa sitä, joka pitää mielenkiinnon ja tavoitteellisuuden yllä. Joka kilpailun jälkeen on mussa tapahtunut suuri muutoksia. Voitto on tuntunut mahtavalta mutta häviö on silti ollut opettavaisin ja vienyt ihmisenä etenpäin. Tasapainoisuus onkin myös tärkeä juttu onnistumisessa ja sen tuoma kasvaminen. Vasta kilpailujen jälkeen voit todella sanoa, kuinka dieetti meni ja millainen olin ja miten itse kilpailut meni. Sen sisäistäminen vie hetken aikaa ja silloin käyt asioita itsesi kanssa läpi. Vaikka pidät jotain osa-aluetta omana vahvuutenasi voi se kuitenkin ollakkin se sun heikoinlenkki. 

IMG_7514

 

Ihanaa, että on viikonloppu ja hirvee työputki vihdoin pulkassa. Viikonlopuksi lähdetään Juuson kanssa Lahteen ihan kaksistaan ja saadaan viettää laatuaikaa laatu seurassa <3

-Umppu  

 

primebody

25 vastausta artikkeliin “Alvi 0% vali vali”

 1. Hieronta on terveydenhoitoa – ruma tukka tuskin vaikuttaa terveydentilaan. 🙂 Hyvä vaan, että terveyttä edistävätä palvelut pyritään saamaan mahdollisimman edulliseksi.

  • No sun mielestä varmaan lääkäritkin pitäis olla ilmaisia????? Kyse oli nyt mun tekemästä työstä ja parturikampaajien palkasta. Mun pointti ei todellakaan ollut tässä mikään terveyden edistäminen vaan verotus.

  • ”Mielestäni esim hierojilla on alvi 0%. Millä se eroaa kampaajan työstä, sillä hekin tekevät sitä käsillään? Ei sitten millään. ”

   Nimenomaan, siinä se hierojan työ eroaa kampaajan työstä että se on terveydenhoitoa, joillekin on esim. välttämätöntä käydä hieronnassa jotta fyysinen terveydentila pysyy sellaisena että on ylipäätään työkykyinen. Terveydenhoidoksi luettavat palvelut on verohallinto päättänyt näin. On se nyt kumma jos ei mitään eroa niissä tajua.

  • eikö silloin kaikki ”hyvinvointi palvelut pitäisi olla samalla alvilla? Olen tehnyt tätä työtä vuodesta 2002 eli 11 vuotta ja vain kampaajat ymmärtävät millaista työtä tämän on …..

 2. Hyvä, ajankohtainen ja ajatuksia herättävä teksti! Toi tukiasia on kyllä niin perseestä ja väärin! Tulee ihan kiukku, kun miettii koko asiaa. Toinen asia mikä aina v*tuttaa on opintotukiasia, nää sosiaalipummit saa joka kk käteen ties kuinka paljon, kun opiskelijan tuet on sen alle 500€ tai jos ei asu vuokralla niin sen 200€ Niinku itellä. Sitten tuloraja kuitenki bruttoja sen 500€/kk. Siinä onkin kiva opiskella sitten ammattiin vaikka 4,5v kun elää köyhyysrajan alapuolella koko ajan. Tai velaksi.

  No joo. Mutta siis, tykkään sun blogista ja tavasta kirjottaa, sanot suoraan etkä mitään lässytä liirumlaarumia. Tsemppiä treeneihin ja nauti lemmenlomasta! 🙂

  -Lotta

  • niinpä ja se että mukaan katsotaan vanhempien tulot. En oo ite koskaan saanut mitään tukia vaika muutin pois kotoa ja olin opiskelija. Mulla ei olis tullut mieleenkään, että olisin pyytänyt mun porukoilta rahaa ja silloin elin todella tiukoilla

 3. Loistavaa tekstiä taas <3!!
  Anteeks nyt vaan G.M…Hiukset jos on huonosti niin yleensä kaikki on huonosti!! Olen saanut surevan lesken hymyilemään kesken pahimman surunsa kun hiukset taas kunnossa tai nuoren naisen itkemään ilosta kun uudet untuvikkohiukset leikattu kun kasvanut syöpähoitojen jälkeen…sanoisin että parturi-kampaajat tekevät pitkälti mielenterveyshoitoa!!!

 4. Kommentti masennuslääkkeiden laitosta naamariin kuulostaa halveksuvalta, mutta toisaalta kyseisestä kommentista huomaa että sinulla on asiat ollut aina hyvin, ja se on hieno asia 🙂 Kaikilla vain ei ole. Ja monessa ammatissa tehdään töitä käsillä, ehkä kaikissa.. 🙂

  • Tavallaan varmaan kuulostaakin, mutta usein kyse on myös luovuttamisesta. Suomessa 1:5 syö masennuslääkkeitä ja mun mielestä se luku on todella huolestuttava ja moneen asiaan voi itse vaikuttaa. No mun aisat ei aina välttämättä ole ollu hyvin kuka tietää (paitsi minä). Ja toi sun kommentti kaikki tekee työtä käsillään ei pidä paikkaansa. Jos teet esim myyntityötä voit myydä isoja eriä kerralla tuplata/triplata voiton. Me taas emme voi kammata 10:ntä päätä samaan aikaan.

  • Tottakai lähes kaikissa ammateissa tehdään käsillä töitä, niin tehdään jaloillakin. Kampaajalle kädet ovat kuitenkin työväline, ei apuväline. Työtä tehdään kädentaidoilla, joita jokaisella ihmisellä ei välttämättä ole ja jota et liiemmin tarvitse esimerkiksi tietokonetta näpytellessä tai kaupan kassalla. Siihen nähden, että ala on nimenomaan kädentyötä, se on erittäin alhaisesti palkattua, eikä korkea verotus paranna asiaa ollenkaan. (Terveisin toinen parturi-kampaaja)

   No anyways, olen samaa mieltä masennuslääke-kommentin paheksuttavuudesta. On totta, että monista asioista pääsee yli, kun on vain tarpeeksi tahdonvoimaa ja yritystä, mutta on olemassa myös ihmisiä, jotka ovat oikeasti sairaita eivätkä yksinkertaisesti pysty siihen. Olen aina ollut sitä mieltä, että ihminen, joka ei ole käynyt läpi samankaltaista helvettiä kuin joku toinen, ei pysty täysin ymmärtämään miten vaikeaa toisella ihmisellä voi olla – tai ainakaan lähde arvostelemaan heitä millään tavalla. Sen sijaan, että heitetään tuollaisia kommentteja masennuslääkkeiden käyttäjistä pitäisi ennemminkin keskittyä siihen, miksi niitä niin herkästi määrätään! Tässä maassa et saa apua ilman rahaa, ellet ole tappamassa itseäsi, ja se ensisijainen apukin tuntuu harmillisen usein olevan ne pillerit. Siinä on epäkohta, ei siinä, että ihminen voi pahoin ja haluaa auttaa itseään lääkärin määräämillä pilleripurkeilla.

   Itse olen kai sen verran vahva ihminen loppujen lopuksi, että selätin kuuden vuoden vaikean masennuksen lopulta omalla tahdonvoimallani. Ymmärrän siis jossakin määrin kommenttisi, mutta ymmärrän myös sen, ettei jokainen ihminen ole yhtä vahva.

  • Lähinnä pointti siinä lääke jutussa oli se että niitä määrätään heti ja moni sortuu vaikeassa tilanteessa turvautumaan lääkkeeseen. 1:5:lla ei voi olla niin paha tilanne? ja mikä on huolestuttavaa niitä syö myös nuoret

 5. ”Otetaan nyt esimerkkinä perhe, millä on kolme lasta, äiti on kotona ja isä tekee töitä ja elättää perheen. Isälle sattuisi jotain vaikka jopa kuolema, niin silloin suon perheelle totta hitossa kaiken tuen, siihen asti, että perhe pääsee jaloilleen” – hieno esimerkki, mutta tässä tapauksessa pitää ehdottomasti arvioida perheen kokonaistulot, kaikki eivät saa edes 2000e/kk käteen – elätäppä sillä sitten ilman tukia koko perhe, ei onnistu – lapsilisätkin lakkaa 17 vuotiaana lapsilta ja siinä vaiheessa etenkin jos on kotona asuvia opiskelijoita on tiukkaa, ei tule opintotukia kun vanhempien tulot vaikuttavataa asiaan – kuitenkin opiskeluun menee rahaa.
  Eli vaikeaa on.
  Aivan eri asia onkin sitten sosiaalipummit – pitäisi keksiä joku tapa jolla nämä – jos on vähänkin työkykyä saadaan pakottamalla töihin ja saadaan elämään rytmi tätä kautta.
  Tästä tietysti asianmukainen korvaus.

 6. Hyvä teksti umppu! 🙂 oon täysin samaa mieltä noista sossupummeista, vai mitä onkaan, jotka laskee tunnilleen ettei vaan tee liikaa töitä että saa vielä luukulta rahaa sen pienen palkan lisäksi! Siinä on selkärangattomien ihmisten kuningaskunta… Ite oon koulutettu hieroja ja meillä tosiaan on hierontahommat alvittomia, ja syy on että sosiaali- ja terveydenhoitotyö on aiva alvitonta. Oon kuitenkin täysin samaa mieltä siitä että te teette niillä samoilla sormilla sitä duunianne, ja sen lisäks ettei sitä voi määräänsä enempää tehä, se ihan oikeesti tuntuu kropassa päivän jälkeen, että jotain on tehny! Ja kaiken kukkuraks ”tukka hyvin, kaikki hyvin” vai miten se menikää…? Ja hei, tsemppia reeneihin ja aurinkoista kesää! 🙂

 7. Ja ihanaa että ihmiset uskaltaa kommentoida. Tiedän että moni on erimieltä ja hyväksyn sen, mutta kirjoitankin vain omia ajatuksia ja mietteitä.

  • Tykkään blogista mielettömästi, mutta pakko ottaa kantaa tuohon ”varmasti saa jotain töitä jos on valmis ottamaan vastaan homman, kun homman” -kohtaan. Asia ei aina (en halua siltikään yleistää tätä asiaa liikaa) noin yksin kertainen. Olen katsontu pidemmän aikaa läheltä läheiseni kamppailua päästä yli vuoden työttymyyden jälkeen työelämään eikä minun mielestäni (joo, puolueellinen kanta) voi sanoa etteikö ole yrityksen puutetta, jos joka päivä laittaa monia hakemuksia työpaikkoihin. Hänellä on pätevyys kahteen ammattiin, on hakenut myös aloille, joihin ei vaadi työkokemusta/ammattia tms., ja 90 % ei pääse edes haastatteluun. Ja jos pääseekin, tulee myöhen vastaukseksi ”kiitos kiinnostuksesta, mutta et tullut valituksi.” Nyt lähes 30 v. pääsi mainoksia jakamaan eikä valita asiasta. Kelan työmarkkina tietysti tippuu, mutta voi sanoa tekevänsä edes jonkunlaista työtä kaksi päivää viikossa. Itse olen sitä mieltä, että tähän työllisyystilanteeseen (enempää tätäkään yleistämättä!) vaikuttaa se, että nimi ei ole suomalainen Matti tai Maija vaan ulkomaalainen nimi. Ei sillä ole merkitystä, osaatko puhua sujuvasti suomea, englantia, ruotsia, kiinaa, ranskaa, saksaa ja venäjää, millainen työhistoria on, oletko hyvin fyysisessä kunnossa ja onko työmotivaatio kohdallaan, jos työantajilla on tietynlainen stereotypia/asenne pelkästään nimeä kohtaa, ilman edes työnhakijan kohtaamista.

   Halusin vain tuoda esille asian, että kaikki (ovat he sitten suomalaisia, ulkomaalaisia tai kehitysvammaisia) eivät välttämättä ole itsestään johtuvista syistä työttöminä tai etteivätkö he haluisi tehdä töitä – heille ei vain välttämättä anneta sitä mahdollisuutta jonkun tyhmän ennakkoluulon takia.

  • Joo ei aina voi yleistää ja en tarkoittanutkaan, että kaikki on aina samanlaisia. itse työnajantajana voin sanoa, että kyllä se riippuu henkilöstä itsestään. Mulla on aina ollut mahtavat työkaverit, mutta työssäoppijat onkin olleet vähän eri kokemus. Sanoin, että en koskaan enään ota ketään työharjoitteluun, kunnes meidän ovesta viime kesänä pamahti sisään Jenna. Hän tuli esittelemään itsensä ja oli niin vaikuttava ja vakuuttava, että sovittiin työharjoittelu heti, eli käyminen työpaikalla on mielestäni paljon parempi vaihtoehto, kun s-posti tai kaavakkeen täyttäminen. Nyt Jenna tulee meille kesällä töihin ja kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin

 8. Hyvä teksti! Mua on ottanu nyt pari viikkoa päähän, kun sukulaiseni mies jättäytyi töistä pois kun ”alkoi vähän stressata eikä ollu enää niin kivaa kun alussa, ihan sama kun saman rahan saa olemalla kotona”, nyt hän saa kotiin päivärahoja saman verran kuin mulle jää palkasta verojen jälkeen. Sit kun kysyin että mitä heidän lapselle voisi antaa synttärilahjaksi, pyydetään vaatteita kun ei ole itse rahaa ostaa. Itse teen palvelutyötä, on sekin stressaavaa ja palkka on pieni, mutta ei paljon tukia näkyis jos meidänlaiset ei kävis töissä ja maksais siitä veroja! Todellinen työn sankari on mun kaverin äiti: Jäi yt-neuvotteluissa työttömäks, mutta päätti että tuilla en elä vaan siivoojan palkalla kasvattanu kolme lasta! Monilta puuttuu työmoraali kokonaan.

 9. Masennus ei todellakaan aina ole tahdonvoimasta kiinni. Jos 6 vuotta olisi ollut vaikea/ keskivaikea masennus, sitä ei ohiteta ” olemalla vahva”. Serotoniinitasoja aivoissa ei nosteta tahdonvoimalla.
  Tuosta karvakäsien pitseria ym keplotteluista olen minäkin kuullut.

 10. Umppu hienoa, että olet aina ollut niin onnekas ja toki myös yritteliäs ettet oo joutunut työttömäksi. Siitä huomaakin sen, ettet ihan tiedä mistä puhut…
  Onhan toki noita jotka vetää kuussa jonkun 1500 e työttömänä, mutta ne ei oo niitä pitkäaikaistyöttömiä vaan korkeestikoulutettuja, jotka saa oman alansa turvaamaa tukea..

  Pitkäaikaistyöttömät sen sijaan joutuu usein kitkuttelemaan jollain 500-700 e rahalla kuussa ja tiedät kyllä, että vuokran jälkeen ei elämiseen juuri jää mitään. Eikös sellainen masentaisi suakin? Jos työtön joutuu tuollaiseen syrjäytymiskierteeseen, sen katkaseminen on aika helkkarin vaikeeta. Mitä kauemmin työttämänä, sen vaikeempi löytää sitä duunia ja sitä masentuneemmaks, syrjäytyneemmäks ja epäsosiaalisemmaks ihminen tulee. Uskon, että suurin osa kyllä haluais tehä sitä duunia, mutta ei välttämättä enää kykene tai sitten ei vaan saa.

  Huomaa kyllä, ettet oo tuota puolta elämästä koskaan kokenut ja hyvä niin. Oot erittäin kannustava monissa asioissa, mutta voisit ehkä koittaa miettiä asioita välillä hieman syvemminkin, eikä vain lillua siellä omissa asioissasi. Kyllä, suomessa on yrittäjien verotukset ahterista, mutta suomessa on moni muukin juttu ihan päin honkia.

  • ei se nyt aina niinkään mee. Miten voit yleistää, että kaikki työttömät on masentuneita? Ei todellakaan oo ja se ei musta saa olla syy siihen. Masennukseen on aina helvetin vaikee vedota ja turvautua. Mää tiedän työttömiä jotka hakee niitä töitä kokoajan ja ei lannistu vaan jatkaa päivästä toiseen, mutta moni ei edes viitsi hakea töitä tai edes yrittää. Tarkoitan nyt kuitenkin hieman eria asiaa kun mistä sää kirjoitit

  • itse olen tällä hetkellä työtön. En sentakia että haluaisin olla. Vaan sentakia että en vain ole saanut mahdollisuutta päästä haastatteluihin. Ja hierojan työt eroavat esimerkiksi kampaajan alalta niin että hierojilla kuluvat nivelet. Työtä ei voi tehdä loppuelämää. Rahaa työttömällä joka joutuu asumaan nyt kotona. Niin saa vain käteen kuukaudessa vähän päälle 300e josta sitten maksetaan harrastukset,ruoka,puhelinlaskut, ja bussi. jos ei olisi omia säästöjä niin joutuisin jättämään kokonaan harrastukset pois elämästäni tai sitten bussilipustani ja viikonloppureissuista ei ole tietoakaan NIIHIN EI OLE YHTÄÄN VARAA. joten ihmiset jotka ovat työttömiä ovat myös usein masentuneita. Ihmiset osaavat peittää masentuneisuutensa erittäin hyvin. ja ihmiset jotka käyvät töissä eivät edes huomaa mihin käyttävät oikeasti rahansa. Kyllä sitä yllättäen paljon on jos ei kävisi päivittäin kahvittelemassa kavereiden kanssa tai osta lounaita 6-10e/pv.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta