Kasvan ja kasvatan

Mikä tätä nykymaailmaa vaivaa???? Missä on lapsuus ja nuoruus, kun nykyään pitää olla jo teininä aikuinen. En tiedä onko muut huomannut samaa, mutta todella monella vanhemmalla on jotenkin pakonomainen tarve näyttää omaa varallisuuttaan. Enään ei riitä kivilinna, urheiluauto ja omaisuuden maksavat laukut ja pikku puudelit, vaan nyt omalla lapsella pitää olla kaikki samat. Varallisuutta siis näytetään myös nyt lapsien kautta. En yhtään ihmettele, että nuorten on vaikea saada töitä, koska niille ei tänäpäivänä kelpaa läheskään kaikki työt. Kommentti on ”et vittu mää en mihinkään siivoon mee tai siwan kassalle. Vanhemmat syytää rahaa lapsilleen ja antavat/ostavat heille mitä he ikinä haluavatkaan ja kaikki saadaan HETI. Herätkää idiootit. Lapsenne menettävät kokonaan rahan arvon ja ymmärryksen siitä, että sen eteen on tehtävä töitä. Samalla koko maailman katsomus vääristyy ja ei vaan ymmärretä, että toisilla ei vaan sitä rahaa ole.

On todella pöyristyttävää että jopa alaikäisten vanhemmat ”kannustavat” lapsiaan esimerkiksi silikoonien ottoon, tai ihan mihin tahansa operaatioon. Silloinhan vanhempana syyllistyt siihen, että lapsi ei riitä selaisenaan, kuin on vaan pitää olla jotain muuta , jotain todella pinnallista. Tie menestykseen ei ole tissit sen voin kertoa. Mää oon itse tehnyt pienestä asti töitä ja oppinut mistä se raha tulee. En ihmettele, että nykyään ei siis todellakaan oteta alaikäisiä töihin, koska ne ei (ei voi yleistää) edes osaa tehdä töitä. Meillä oli joskus yksi 16 vuotias tyttö työharjoittelussa, jolle sanoin että pyyhitkö lattian……. Vastauksena tuli: et miten toi lattia pyyhitään ja millä, koska en tosiankaan käyttäny koskaan mitään moppia….. Siinä vaiheessa teki mieli huutaa ja lujaa.

Raha luo perusturvaa, mutta rakkautta sillä ei saa, ei vaikka kuinka haluaisi. Moni vanhempi korvaa myös poissa kotoa oltua aikaa niin tavaroilla tai rahalla. Pitää myös ottaa huomioon, että se ei välttämättä ole myöskään se asia mitä se lapsi toivoo. Lapsikin tarvii rakkautta elämässä vanhemmiltaan ja se ei ole todellakaan korvattavissa materiaalilla tai rahalla.  Edelleen hehkutan omia vanhempiani, mitkä ovat opettaneet laittamaan asiat tärkeys järjestykseen. Vaikka oonkin aina ollut se meidän perheen mustajoutsen on mut hyvin äkkiä palauteltu maailman pinnalle mun välillä typeristäkin teoista ja huonosta rahankäytöstä. Itse äitinä koitan aina opettaa ja perustella miksi olen esimerkiksi jotain mieltä ja miksi ei tehdä niin kun lapsi haluaa vaan on olemassa säännöt. Olen jo pienestä asti kertonut kuinka maailmassa on lapsia kenellä ei ole välttämättä yhtään leluja ja toisilla ei ole edes ruokaa. Ollaan yhdessä lapseni kanssa laitettu keräyksiin, lastenkoteihin ja lahjoituksiin vanhoja käyttökelpoisia vaatteita, leluja ja tarvikkeita. Voin sanoa, että olen ylpeä, kun 4 vuotias poikani sanoo, että annetaan nämä tarvarat niitä enemmän tarvitseville ja niille lapsille kenellä ei ole yhtään leluja.

Olen myös opettanut, että rahaa saa tekemällä töitä. Kysyin äsken Vililtä, että tiedätkö mihin kaikkeen meidän perheellä menee rahaa : no ruokaan, tohon sun kahviin, taloon, autoon ja sitten mää saan joskus jotain kivaa. No tavallaa, mutta ihan hyvä vastaus tuon ikäiselle. Mutta siis yhteenvetona työnteko kannataa aina ja on opettavaista rahan arvostuksen suhteen 🙂 Piste

Sitten hieman sportin pariin. Mulla on nyt testausessa www.zp.fi Compression performance calf sleeves/socks    zeropintilta. Eli siis tuote/tuotteet on sääystimi, nilkkasukkia ja varsisukkia. Ne auttaa tehokkampaan verenkiertoon, enemmän happea ja energiaa, parempi suorituskyky, parempi aineenvaihdunta, poistaa maitohappoja, vähentää väsymystä, nopeuttaa palautumista, tukeva vaikutus, vähentää pehmytkudosvaurioita ja kipeitä lihaksia, parantaa voimantuottoa ja vähentää lihasjännitystä. Lisäksi nilkkasukilla on samoja vaikutuksia, mutta se estää jalan turpoamista, vähentää jalan ja nilkan arkuutta, siirtä kosteutta ja auttaa pitämään jalat kuivina.

Tuote valitaan omien mittojen mukaan ja kokoja on s-xl. Teen seisomatyötä ja testasin työpäivän ajaksi säärystin versioo ja samantien, kun vetäsin sen jalkaan tuntin, että jalka olisi painanut 3 kiloa vähemmän. Tää ei oo mikään mainospuhe vaan totuus. Jalat oli huomattavasti virkeämmät kotiin päästyttyäni, kun normaalisti. Huomenna pääsen testaan noita salille ja aeroobiseen treeniin. Vaikuttaa siltä, että en treenaa enään ilman näitä. Mun on ehdottomasti päästävä juokseen asap ja uskon, että siinä hyödyn huomaa. Mutta kerron heti lisää infoa, kun  on enemmän omakohtaista kokemusta tuotteesta. Ja mikä huippua noita on saatavilla ihanissa väreissä. Löytyy ihan perus musta ja valkoinen, mutta myös neon pinkki, neon keltainen ja sininen 🙂

Huomenna blogi siis siirtyy uusille sivuille!

-Umppu

primebody

12 vastausta artikkeliin “Kasvan ja kasvatan”

 1. Noi sukat/säärystimet on ollu pitkään ostoslistalla. Varmaan pitäis jo hankkia. Varsinkin pinkit :)Katja

 2. Noi sukkahommelit alko kiinnostaa! Kahdeksan tuntia kun töissä seisoaltaan hyörii meinaa jalat olla aivan loppu päivän päätteeksi. Kerro tosiaan lisää kokemuksia kun enemmän saat testailtua! 🙂

 3. Oon lukenu jo pidemmän aikaa sun blogia, ja nyt vihdoin saan aikaseksi jo pitkään ajatuksissa olleeni kommentin. Musta on ihanaa, että vaitka ootkin bloggaaja, et puhu ”postauksista”. Tai kysele: onko jotain postaus ehdotuksia? Voisin seuraavaksi tehdä kysymyspostauksen yms. Taisit jossain vaiheessa mainittakkin pitäväsi blogia päiväkirjanasi, joka on hienoo! En jaksa enään lukee noita onko lukijoilla ollut tänäön hyvä päivä?- kysymyksiä. Sulta tulee oikeetA tekstiä eikä mitään sontaa.

 4. Eikö ole HIEMAN ristiriitaista paasata jostain lapsista joilla ei ole leluja, tai siitä kuinka teidän perheessä annetaan enemmän tarvitseville, kun koko oma elämä pyörii turhamaisuuksien ympärillä? Tuhlataan älyttömiä summia vaatteisiin, hiuksiin, rusketuksiin, ripsiin, kaiken maailman hoitoihin jne. Ei siinä mitään, tottakai niihin saa itse ansaitsemiaan rahoja laittaa, ei siinä mitään väärää ole. Mutta eikö se ole vähän kaksinaamaista sitten moralisoida muita?

  • Mulla ei mee älyttömiä summia rahaa vaatteisiin ostan lähes kaikki vaatteet halpaketjuista. Mulla ei ole ripsiä eikä tällähetkellä mitään rusketusta 😉 ehkä kerran kaks kuussa laitan jotain rusketusta mutta siihen ei montaa euroa mene! Hiukset mulla on ihan ”työsuhde etuna ja samoin hoidot jotka teemme oravannahka kaupalla joten se siitä mun rahankäytöstä !!!!!!

 5. Tää on tosi hyvin kirjotettu ja oon tästä ihan samaa mieltä. Itse oon nyt 20-vuotias ja nyt sen 2 vuotta omillani asunut ja voi kuinka paljon oon tässä muutaman vuoden aikana toivonutkaan, että mulle olis opetettu rahan arvo jo lapsena. Oon itse siis varakkaan perheen lapsi ja suoraan sanottuna aika kultalusikka suussa syntynyt. Mitään lv laukkuja tms en oo omistanut, mutta käytännössä oon saanut sen mitä oon halunnut. Kuukausirahaa en saanut, vaan sain rahaa sillon kun halusin ja aina johonkin tarkotukseen. En siis koskaan oppinut säästään tai käyttämään oikein sitä rahaa.

  Muutin sitten omilleni ja en tietenkään kehdannu pyytää enään vanhemmiltani rahaa ja kärvistelin opintotuella + lainalla. Ja et uskokaan miten vaikeeta oli oppia se oikeesti vähällä rahalla kituuttaminen, kun oli tottunut siihen, että joka kuukausi pysty ostaan vaatteita jne. Nyt vasta oon pikkuhiljaa oppinut rahan käyttöö, mutta aikalailla kantapään kautta.

  Mulla on ollut se etu kuitenkin, että työmotivaatioo löytyy ja vanhemmat kannusti kyllä kesätöihin. En ehkä oo nauttinut kassahommista tai siivoomisesta, mutta silti oon hammasta purren töissä käynyt. Nyt onneksi olen saanut oman alan töitä, jotka maistuukin ihan erilaiselta. Toisin on 19 vuotiaan pikkusiskoni laita, joka ei ikinä ole töissä käynyt. Kun ei huvita. Silti ollaan kärttämässä vanhemmilta rahaa ties mihin ja oikeasti kalliisiin juttuihin. Vaikka joskus ärsyttää, että sisko kulkee kalliissa kuteissa ja on pelit ja vehkeet, olen silti onnellinen siitä, että itse seison omilla jaloillani.

  En nyt halua kuulostaa miltään kitiseältä rikkaalta kakaralta, koska tiedän, että asiani ovat enemmän kuin hyvin ja tiedän vanhempieni olevan taloudellisestikin tukena aina tarvittaessa. Kuitenkin suosittelen kaikille lapsia omaaville, että opetatte sen rahan arvon jälkeläisillenne. Se on oikeasti niiden parhaaksi 🙂

  Ja btw. kalliiden tavaroiden ja ”turhamaisuuksien” ostelussa ei ole mitään vikaa, kunhan siihen on oikeasti rahaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta