Hei beibi anna mulle piiskaa

Siinä se on! Sunnuntain ratoksi kirjaimellisesti perse mikä sai tänään kyytiä rappusissa ja salilla. Aamulla lähdin tunnin kävelylenkille joka teki niin terää. Sateen jälkeen ilma on puhdasta ja happi rikasta ja maalaismaisemassa mieli lepää. Aamupala naamariin ja salille, josta perään pynikinportaisiin ottaan loppulämmöt. Päivät työt tehty treenin puolesta ja kohta istuttaan marjapensaita. Tähän alle laitan hieman provosoivan kuvan rumasta perseestä.

Treenattavaa mulla vielä on, mutta niin on monella muullakin. Kesä ja kärpäset tulee kovaa vauhtia ja samoin lyhenevät helmat ja minishortsit, mutta onko se oma kunto siinä, että niitä voisi käyttää ilman, että häpeää itseään? Kun lähdetään haaveilemaan fitness pyllystä on otettava monta seikkaa huomioon: se ei tule ilman treeniä, kukaan ei sitä sinulle anna, itseään on todella piiskattava ja tehtävä suuriakin muutoksia KOKO elämässä. Muutoksien tulee olla pysyviä, eikä hetkittäisiä tai tulokset katoaa yhtä nopeasti, kun ne ovat tulleetkin. On turha vain olettaa, jollei tee jotain radikaalia. Mää oon kokenut sen tilan, että oon voinut sanoa ääneen, että oon helvetin hyvässä kunnossa ja näytän hyvältä, mutta pystyn silti parempaan. Oon myös ollut siinä toisessa tilassa, milloin välttelin niitä lyhyitä helmoja ja uimarantija viimeiseen asti. Hyvä kunto tekee olon itsevarmemmaksi, sexikkäämmäksi ja halutummaksi ja kukaan ei voi väittää etteikö sitä haluaisi. Kukaan ei voi väittää etteikö haluasi näyttää hyvältä. Miksi et huolehdi itsestäsi, ulkonäöstäsi ja hyvinvoinnista?

Tää teksi ei oo ehkä niille heikko hermoisille, mutta otetaan nyt esimerkkinä vaikka kaiken kansan tuntema tuksu. Tuksu on ihana joo, mutta ei paljon enään kalliit täytehoidot, pidennykset, rasvaimut, glitterit, ripsipidennykset, kynnet ja kalliit käsilaukut pelasta jos on kropan päästänyt tilaan missä se nyt on.  Jos oot valmis satsaan kaikkeen pinnalliseen materialismiin, niin miksi et omaan kroppaasi? Moni kärsii suuresta motivaation puutteesta ja kuvittelee, että personaltreinerin palkkaaminen muuttaa koko elämän. Se ei käytännössä muuta mitään, jos et itse muuta itseäsi. Sun on haluttava muutosta ja mitä se usein vaatii on kokonaisvaltaista elämänmuutosta. Unohda kaikki pikadieetit, kesä kuntoon projektit, pussikeitto hömpötykset ja keskity itseesi. Sinun ei tarvitse palkita itseäsi lenkin jälkeen suklaalla tai salilla käynnin jälkeen uudella vaatteella tai oikeastaan millään, siilä palkintona sinulla on projektissa uusi minä, joka omistaa huomattavasti paremman terveydentilan, rasvattomamman kropan, pirteämmän olemuksen, positiivisemman energian, itsevarmemman ja seksikkäämmän olemuksen riittääkö jo? Älä haaveile vaan toteuta.
Koita aina ajatella, että muutos on pysyvää ja että tulet jatkamaan läpi näin koko loppu elämän ja että muutos on sellainen mihin pystyt. Unohda kaikki lakot ja tee niistä loppuelämän kestäviä päätöksiä. Naiset ovat usein mustasukkaisia toisille kauniille naisille. Usein se kertoo osittain heikosta itsetunnosta. Muutoksen jälkeen voisi jopa olla mahdollista, että kyseinen piirre sinussa pehmenisi tai jopa katoisi lähes olemattomiin, koska saat lisää juurikin sitä itsevarmuutta. 

Kuulen usein ihmisiltä samat lauseet : miten voit herätä niin aikaisin?, miten sää jaksat? Noihin on helppo vastata: koska haluan a, olla entisestään paremmassa kunnossa b, jaksaa paremmin c, kun liikkun heti aamusta saan päivän/aineenvaihdunnan heti käyntiin d, saan siitä energiaa e, koska pidän siitä ja ja ja…. syitä on niin monia. Ihminen saa jos haluaa, mutta ilmaiseksi ei mikään tule. Voin luvata että jos käyt ennen töitä aamulla on se sitten aeroobista liikuntaa tai salilla käymistä oot jo töihin tullessasi vireystasolta aivan eri ihminen. Jos nukut myöhään, et syö aamulla, syöt epäsäännööllisesti, syöt epäterveellisesti, et liiku, juot alkoholia, voit melkein jo hyvissä ajoin ilmoittautua seuraavaan tuotantokauteen ”beibi anna mulle piiskaa”. Tämä on totuus, jota selitellään aivan turhan paljon. En mää kato ehdi ja ei mulla oo aikaa on ne tunnetuimmat jutut.

On myöskin edelleen turha selitellä, että no kun mää en haluu niitä lihaksia….. voin kertoo niitä ei ihan hetkessä saa vaikka haluaisi. Kun haluat kiinteyttää itseäsi tarkoittaa se vain ja ainoastaan yhtä asiaa polta rasvaa ja kasvata lihasta. Pelkkä jumpilla käynti ei muokkaa vartaloa, juuri millään lailla, toki se polttaa rasvaa, mutta jos himoitsee kunnon pakaroita on se astuttava salin puolelle. Kaikki on omasta asenteesta kiinni ja siitä, että todellisuudessa haluaa muutosta. Hyvä kunto on myös paras henkivakuutus itsellesi. Tässä on musta hyvä esimerkki, jos on koskaan tsekannut MTv:ltä jenkki realityä, missä party ihmiset asuvat saman katon alla ja vain ja ainoastaan bilettää. Snooky, joka sai juuri lapsen, joka sarjassa sai lempinimen meatball.

Ehkä hyvänä esimerkkinä, mitä se armoton bilettäminen yhdistettynä roskaruokaan pidemmällä ajalla tekee. Hänelläkin tapahtui todellakin suuri elämänmuutos, jossa kaikki asiat heittivät kerralla häränpyllyä, mutta tulos on aivan mahtava. Jos muutkin pystyy niin pystyt sinäkin. Fitness on lajina ehkä voimakkain mielipiteitä jakava laji, sillä sehän on arvostelulaji. Jokaisen kisan jälkeen joku kysyy no etkai sää aio enää kisata ja nythän sulla on aikaa herkutella….. vaikka en kilpailisi niin liikunta ja sali tulee varmasti kuulumaan mun elämään hautaan asti. Kun on pitkään syönyt terveellistä ruokaa niin hassua, mutta ei juurikaan tee edes mieli mitään roskaruokaa, toki karkki on mulla se pahe. Roskaruoasta tulee niin huono ja turvonnut olo ja suussa on 2 päivää sen jälkeen sellainen ihme talma. Kysymys miten sää voit syödä tollasta kuuluu jokapäiväiseen elämään ja samaa voisin kysyä kysyjältä kenellä valuu majoneesit pitkin suupieliä. Varsinkin naiset syövät aivan liian vähän proteiinia päivässä ja se todellakin vaikuttaa siihen kehon koostumukseen. Vatsamakkarat ja jenkkakahvat johtuvat vain ja ainoastaa vääränlaisesta ravinnosta, liiallisesta hiilihydraatista ja liiallisesta rasvasta. Siinä taas vähän mietittävää.

Ihanaa sunnuntaita

primebody

21 vastausta artikkeliin “Hei beibi anna mulle piiskaa”

 1. Ihana ja osuva teksti!!Oltiin just neljä päivää perhelomalla Tallinnassa.Ai että tuli ikävä omaa jääkaappia!!Hotellissa kun ei ollut keittomahdollisuuksia, niin se ” ruoka ” oli sitten pääasiassa mäkki/hese roskaa! Lapsetkin alkoi olemaan vipana päivänä HYVIN itkuisia ja maruisia ja huomasi että heidänkin energia alkaa olemaan nollassa, kun ei kunnon ruokaa ollut likikään! Roskaruuan kaverina meni alas laivakarkkia, sitten jäätelöä, hattaraa, limsaa… Kaikkea mahdollista millä itseään voi myrkyttää.Ei olisi musta enää herkkuhiireksi. Loma lomana, mutta rajansa kaikella! Mutta eipä tarvi tankata hetkeen, näidenkin kulutukseen menee varmaan toista viikkoa 🙁 Kamalan roikkuva olo!! Tänään ollaan saatu kotiruokaa, KUNNON ruokaa!! Mutta kaikesta herkusta ja vaaleasta roskasta olo on to-del-la kamala!! Pää on törkeän kipeä ja mä voisin nukahtaa pystyyn. Eräänlainen krapula siis tämäkin, HYI!!Huomenna pääsee onneksi taas punttien pariin <3 Lomailu on ihanaa, saa taukoa kaikesta ja aikaa perheen kesken <3Mutta on se ihana tulla kotiakin, rutiinien ja OIKEIDEN ruokien pariin 🙂

  • Tallinnasta saa kyllä oikein hyvää ja terveellistä ruokaa. Ei tartte kun käydä ruokakaupassa. Esim kaikki maitotuottet on ihan huippuluokkaa. Se on kyllä ihan viitsimisestä kiinni!Terveisin 2 lapsen äiti joka ei käy pikaruualla!

  • Ruokakaupoissakin käytiin :)Hotellissa vain ei ollut keittomahdollisuuksia ja jotakin piti suuhunsa saada. Minibaari tyhjättiin hotellin pöydälle ja täytettiin se juurikin leikkeleillä, juustoilla, levitteilla, maidoilla, raejuustoilla yms… Mutta ei me huoneessakaan koko aikaa vietetty.Normaalisti meilläkään ei pikaruualla käydä. Mutta loma lomana, vaikka rajansa kaikella kyllä 🙂 Ehkä tämän olon muistaa sitten enskerralla. Kantapään kautta kun tulee monesti kaikki opittua. Myös nämä terveellisemmät elintavat. Vielä puolitoistavuotta sitten painoin 83kg, tänään vaaka näyttää 59kg. Että kyllä sillä ruokavaliolla vaan pitkälle pääsee, tiedän.

  • Itse en kannata mitään ehdotonta eitä herkuille. Nykyään eletään maailmassa, jossa mennään mielestäni vähän liiaksi erilaisiin ääripäihin. Sellainen kultainen keskitie on tässäkin asiassa aika hyvä. 🙂

  • Tuo on kyllä ihan totta! Mutta jos herkkujen suhteen menee jatkuvasti överiksi, niin silloin on mielestäni kyseessä jonkinasteinen syömishäiriö. Sokeri on aika koukuttava aine ja siitä kannattaa tosiaan jokaisen yrittää päästää irti! On tehty tutkimuksia, joiden mukaan sokerilla on osuutta myös syöpäsairauksien syntyyn.Joillekin herkkukoukku on elinikäinen kamppailu, jonka kanssa pitää vaan oppia elämään.

  • Mun herkkuni taitaa kattaa kaiken, paitsi toi mäkkimättö on jotain semmosta mitä en normaalisti siedä. Mutta näköjään sitäkin syö jos niikseen tulee.Karkki, suklaa, sipsit… juu neim it!!Mulle ääripäät on parhaat: Jos otan yhdenkin herkun, se on sitten totaalisesti sokka irti. Ja sitten mätetään niin kauan että korvien välissä sanotaan POKS!! Eli mulle sopii parhaiten se, että olen kokonaan ilman.No, tuon loman jälkeen ei kyllä taida hetkeen edes tehdä mitään mieli 😀

 2. Mä oon miettiny sellasta,että mitä teillä bf-kilpailijoilla on rasvaprosentti…noin niinku apaut? Esim.sulla? Kisoissa ja off-kaudella? 🙂

 3. Blaablaa taas tämmönen postaus missä kerrot itsestäänselviä juttuja niinkun oisit itse sahajauhoaivoillasi ne keksinyt 😀 voi juma. Ei uskois sua kolmekymppiseks

  • Anteeksi kun sekaannun…Mutta toi anonyymin kommentti oli jotain mitä en ymmärrä? Tai sit mäkin olen tyhmä kolmekymppinen ;)Puolitoistavuotta sitten, kun aloitin oman laihdutus urakkani niin mä kyllä tiesin että mitä siihen vaaditaan. Mutta multa puuttui se oleellinen tieto ja taito.Olen enemmän kuin kiitollinen rakkaalle ystävälleni joka minulle ne tiedot ja taidot jakoi. Minulle nämä asiat ei siis olleet mitenkään itsestäänselvyyksiä. Ei meillä ole lapsuudenkodissa syöty terveellisesti, perus kotiruokaa kyllä, mutta oli sitten myös niitä mättöjäkin. Ei salaatteja eikä muitakaan lisukkeita. Ja viikonloppusin oli aina jos jotakin sipsiä, karkkia, jäätelöä, hamppareita tms moskaa. Olen siis nyt tyhmänä kolmekymppisenä joutunut opettelemaan nämä asiat täysin itse ja teen parhaani että pystyn nämä tiedot ja taidot siirtämään lapsillekin. Minun mielestäni on erittäin hienoa, että Umppu jakaa näitä juttuja aina silloin tällöin. Muistuttaa mitä täydellisen vartalon saavuttamiseen tarvitaan.Koska ihan varmasti on olemassa muitakin yhtä tyhmiä kuin minä olin joskus ;)Ja ei, tämä ei ole mitään nuolemista sitten. Vaan tälle Anonyymille pieni ravistelu, että ei kaikki ole yhtä fiksuja kuin sinä olet. Pisteet siitä sulle siis.

 4. Tärkeästä asiasta Umppu kirjoittaa ja on pelkästään positiivista, että aihe herättää keskustelua. Mutta täytyy muistaa, että Umppu on kilpaurheilija. Myös hänen näkökulmansa tähän aiheeseen on myös sen mukainen.Itse olen ihan tavallinen pulliainen. Olen joskus ollut ylipainoinen ja painanut lähes 80 kiloa. Tänään painan 54 kiloa ja voin hyvin. Minulle tervelliset elämäntavat ja liikunta merkitsevät hyvinvointia ihan jokaisena päivänä (myös lomamatkoilla). En ole tehnyt siitä koskaan mitään sen suurempaa numeroa. Herkuttelen aina välillä, koska se on minulle yksi elämän suola ja sokeri. En halua kuulostaa tylyltä, mutta minulla nousee aina vähän karvat pystyyn kun mennään mielipiteissä näihin äärilaitoihin… Välillä vähän harmittaa miten hyvin suu on tottunut noihin terveysruokiin, että ei suklaakaan maistu oikein enää miltään. Tätä makua minä oikeasti vielä välillä kaipaan!! NAMS!!Mutta.. annetaan kaikkien kukkien kukkia ja nautitaan elämästä. Jokainen omalla tyylillään. Se on kuitenkin loppujen lopuksi minusta kaikkein tärkeintä. Pitää oikeasti nauttia siitä mitä tekee ja miten elämäänsä elää. <3 Pelkkä unelmakroppa tuskin tekee meistä onnellisia?? 😉 Mutta sen ainakin Umppu tuntuu tietävän <3 Blogi on mahtava!! Tykkään 🙂

 5. Tää oli mahtava postaus, mulle tästä oli hyötyä siks et tää motivoi aina niinä synkkinä hetkinä kun ei tee mieli muuta kun syödä kaikkea huonoa. 😀 sit ku lukee ni tajuaa et niinpä! mitä mä niistä hyödyn kun tavoitteena on laihtua 😀 Ja mä ihannoin suuresti sua umppu ja muitakin, jotka osaa ylläpidon. Sitä mä harjoittelen. Laihduin marraskuusta-helmikuuhun 11kg ja nyt oon lihonnu sen kaiken takas n.2 kk kun ahmin ja ahmin suklaata. Nyt aloitin alusta ja tällä kertaa puhunkin elämäntapa muutoksesta, en aio enää palata tähän kuntoon. Mä RAKASTIN sitä kroppaa mikä mulla oli vielä 2 kk sitten 🙁 -Suvi 🙂

 6. hyviä pointteja MUTTA,aika rankalla kädellä tuomitset muut ihmiset. ei kaikilla ole todellakaan haluja punnita jokaista suupalaa,ei jaksa vetää fastin pirtelöitä yms..ja oikeesti,nykymaailmassa on niin paljon ylipainosia ihmisiä että osa niistä on ihan aidosti onnellisia omassa kropassaa,niin ihmeellistä kun se susta varmasti onkin.kun se mikä on sinun kauneusihanne ei voi olla kaikkien muiden?sinähän et voi olla oikeassa.jos sä oot sitä mieltä ettei kesällä voi mennä rannalle tai pitää shortseja jos ei treenaa niin se on varmaan sit sun oma henkilökohtainen asia,tietohan se on että tuola taas painelee tuksu kroppaset ihan avoimesti pienissä biksuissa,etkä sä voi sitä estää,iiikk!!sulla on hyvä blogi ja jossain määrin oot todella inspiroiva ihminen,mutta välillä toi läski viha käy ihmetyttään. itse en ole läski mutta en laihakaan. voin sanoa että pidän enemmän muodokkaista,en treenatuista naisista. ja se on vain minun mielipiteeni.en silti katso että mulla olis oikeus tulla arvostelemaan sua ja sun ulkonäköö.tiesitkö paljonko rahaa niitten läskien kroppaan on palanu?! 😉 ei sitäkään ilmaseks saa.

 7. Mun pointti on aina kokonaisvaltainen hyvinvointi ! Kilpaurheilu on erikseen ja en kehota ihmisiä elämään niinkun minä! Tuskin kukaan tykkää selluliitistä?? Muodokas on myös laaja käsite, sillä en itsekkään pidä langanlaihoista vaan muodokkaista mutta treenatun muodokkaista 😉

 8. Heips…jokainen saa olla tietysti mitä mieltä haluaa…mutta,jos jotain ns kovasti ”ahdistaa” tämän blogin näkökanta,ainahan voi jättää sivuille tulematta :)Kiitos ajatuksia herättävästä postauksesta,asiaa jälleen kerran!Minä ainakin pidän kovasti blogistasi ja tyylistäsi kirjoittaa,tulee tekstiä suoraan ja kaunistelematta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta