se on vappu ny

Se on vappu ny! En tiiä mitä mulle eilen tapahtu, kun sammuin sohvalle jo 8 illalla ja heräsin vaatteet päällä aamulla 🙂 Olin ehkä yliväsynyt 🙂 No on tässä ollut hieman stressattavaakin. Sain reilu viikko sitten s-postin, että (primen) taloon tulee putkiremontti… Remppa alkaa toukokuun alussa ja kestää elokuun loppuun. Voin sanoo, että nyt ei ollu pieni vaan iso pelko perssiissä, että mitä meille käy. Kauhun ajatukset liikkeen kiinni olosta 3kk olisi ollut jotain ihan hirveää ja muutama uneton yö on vietetty sen takia. Onneks kerrankin onni oli mun puolella ja vedet on poikki vain satunnaisina päivinä ja niitäkään ei ole montaa. Lisäksi saamme itse vaikuttaa päiviin milloin vedet on poikki kokonaan. Tää yrittäjän arki on täynnä yllätyksiä ja yleensä ne ei ole niitä iloisemmasta päästä.  Kaikki ei aina ihan hiffaa, että tää on se ainut mistä me saadaan meidän leipä pöytään….
Eilen mulla oli kynsihuolto ja sainkin jo ikäviä muistoja huokuvat kisakynnet pois 😉 Mulle laitettiin pohjalle akryyli ja siihen päälle kestolakkaus. Kuvasta ei ihan nää, mutta nää on sellaset metallin hohtoiset. Näytäkyntesi Kata oli myös tuonut mulle tuliaisia ja olin ihan onnesta soikeena. On hauska saada lahjoja 🙂
Kävin eilen ostamassa uudet treenikengät. Naama punaisena hiivin lastenosastolla, koska mun jalka on kokoa 35 ja niitä ei aikuisten puolelta löydy. Mun vanhat on tosi jees, mutta vie kassissa ihan hervottoman tilan. Muutenkin kenkiä on hyvä vaihdella :). 
Mulla on ollut hieman erikoisia aterioita, sillä pidän suolaisen ja makean yhdistelmästä ja nyt torimummot on kaivautunut koloistaa, eli ruokana jauhelihaa, ituja, mustikoita ja mantsuja. 
Sorsilta saa aina hyviä reseptejä ja yksi niistä on ”maustevoi. Nippu basilikaa, raejuustoa, voinmakuista rypsiöljyä, suolaa ja pippuria ja sauvasekoittimella mössöks 🙂 Sopii niin lihan, kalan ja kanan kanssa ja esimerkiksi riisikakkujen päälle 🙂 nam
Yks asia, mikä mua itseeni puhuttaa on kesä ja sen tuomat niin pultsarit ja kaikenmaailman hörhöt. Olisiko niin väärin, että esimerkiksi narkomaanit olisi mahdollista laittaa pakkohoitoon? Miksei niille voi tehdä mitään. Vuosien mittaan ne lissäntyvät katukuvassa ja suurinosa alkaa jo olemaan pelottavia. Huumeet tuhoavat ihmisen ja voin sanoa, että tuskin se mitään hohdokasta elämää on. Mää ihan mielelläni rehellisesti laittaisin vaikka rahaa keräykseen, että ne ihmiset mitkä on tuossa tilassa saataisiin pelastettua, mutta en halua laittaa rahojani, johonkin hemmetin korvaushoitoon, joka tekee ne riippuvaisiksi jostain muusta aineesta. Katsoin dokumentin, missä heroiinin käyttäjät vietiin vapaaehtoishoitoon (ei suomessa) heille juotettiin yrtti teetä, mikä laittoi ihmisen oksentamaan. Oksennus oli lähes öljymäistä joka puhdisti kehoa. Siellä ne sitten heitteli pitkää sylkee useamman päivän. En usko, että vieroitusoireisiin voi kuolla. Jos takana on vaikka 6 vuotta kovien huumeiden käyttöä on ne muutaman päivän hirveät vieroitusoireet ja olot todella pientä siihen verrattuna, jos siitä loputtomasta tuhosta pääsis kokonaan pois. Mikä ajaa ihmisen käyttämää huumeita? Onko se ahdinko vai rakkauden puute? Miksis siitä ei puhuta ja asialle tehdä jotain? No pikku avautumnen taas, mutta alkaa olemaan jo aika huolestuttavaa, kun kaupungilla näky on jo ihan arkipäivää. 
Tosiaan mun blogi siirtyy ja alla on hieman lisää tietoa. Fitfashionin sivustolla tulee olemaan paljon tietoa ja infoo fitnekseen liittyvistä asioista. Meitä bloggaajia on useampi, eli kaikille löytyy jotain luettavaa. 
Tänään saa jännittä, kun teami kaverit Eevsku ja Piia lähtee kisamaan EM kilpailuihin Espanjaan SantaSusannaan. Toivon niin onnea ja menestystä molemmille <3 Täällä ollaan peukut pystyssä
-Umppu
– Olen siirtämässä blogini FitFashion.fi blogiyhteisön alle. Siirto tapahtuu toukokuun alussa. FitFashion.fi tulee olemaan Suomen
suosituin urheilulliseen elämäntyyliin keskittynyt blogiyhteisö.
– Lukijana sinä hyödyt tästä siten, että yhteisön kautta löydät muiden urheilulliseen elämäntyyliin keskittyneiden bloggaajien sivut paremmin ja niiden seuraaminen on helpompaa yhden sivuston alla. 
– Minun blogini tulee pysymään samanlaisena kuin ennenkin, joten vaihdos ei tule vaikuttamaan lukukokemukseesi negatiivisesti vaan pikemminkin se helpottaa päivittäistä blogien seuraamistasi!
– Blogini löytyy vaihdon jälkeen osoitteesta www.primebody.fitfashion.fi
primebody

19 vastausta artikkeliin “se on vappu ny”

 1. Ilmeiseti ei pysty sit enää seurailee bloggerin kautta? 🙁 Harmittaa, jos pitää käydä sit erikseen kuikuilemassa aina että onko tullu uutta.

 2. ei ehkä kannata lähtee täällä antamaan vieroitusoireisiin vinkkejä tai vähättelemään niitä jos itselläsi ei ole omakohtaista kokemusta.”En usko, että vieroitusoireisiin voi kuolla. Jos takana on vaikka 6 vuotta kovien huumeiden käyttöä on ne muutaman päivän hirveät vieroitusoireet ja olot todella pientä siihen verrattuna, jos siitä loputtomasta tuhosta pääsis kokonaan pois.”Et ehkä uskokkaan koska et tiedä.En puolustele narkomaaneja tai en myös itsekään hyväksy sitä, että huumeet ja muut ovat kovaa vauhtia yleistymässä myös Tampereen kaupunkikuvassa ja arkipäivässä.

  • Hö, miksi sitten sanoit, ettet usko, että voi kuolla? En minäkään narkkeja puolustele, mutta harvoin vieroitusoireita on parissa päivässä kärsitty.. Voi seurata ihan kuukausien ajan oireet (mm sairaalahoitoa vaativa sekavuus) ja kyllä niin vieroitusoireiden tuomiin oireisiin voi hyvinkin kuolla, esim. rytmihäiriöihin, kouristeluihin, jne.

 3. Ihan totta joka sana mitä sanoit huumeista ja hörhöistä. Suomalaiset on muutenkin niin juoppoa kansaa, että mitä tapahtuu kun huumeet arkipäiväistyy… Juuri viikonloppuna täällä meilläpäin narkomaani veti viattomalta sivulliselta mieheltä kurkun auki, baarissa. Lapsia seisoi vieressä todistamassa tätä tapahtumaa.Ei muuta kuin kaikki narkkarit pakkohoitoon ja heti ja kouluille vartijat estämään huumeiden myynnin nuorille jotka on alttiita kokeilemaan. Ja kaikki liivijengit, miksi niitäkin on alkanut putkahdella kuin sieniä sateella…

  • Mitä ihmettä lapset teki BAARISSA???Ja Umppu, kyllä, vieroitusoireisiin VOI kuolla. Olen nyt useamman vuoden työskennellyt päivittäin narkomaanien kanssa ja seurannut, kuinka huimaa kyytiä huumeiden käyttö on Pirkanmaallakin lisääntynyt. Minäkään en heitä puolustele, enkä tuskin koskaan tule ymmärtään miten asiat voi olla niin huonosti että ajautuu niin väärille poluille.En usko että narkomaanien pakkohoidossa olisi mitään järkeä, sillä kovien huumeiden käyttö vaikuttaa aivoihin niin vahvasti. Esimerkiksi lyhyenkin ajan kun käyttää vaikka heroiinia ja käytön lopettaa, niin aivoihin jää pysyvä muisti aineen käytöstä ja henkilö on altis 10vuotta retkahtamaan. /Karppa

  • Siis ihmiset mitä??? Vai ei oo pakkohoidossa järkeä. Ai onko se helvetti parempi, että ne piripäät sekoilee pitkin katuja, ku että käy vähän hitaalla.. Jotain rotia ja suhteellisuuden tajua.. En käsi sydämellä usko, että yhdenkään narkkarin elämä on pätkääkään parempaa aineissa, kun se olisi rankan katkaisuhoidon jälkeen.. Kaikkia ei voi pelastaa, ei, mutta jos edes yksi pelastettaisiin, se on paljon se..

 4. Karppa, lapset olivat vanhempansa kanssa ostamassa grilliruokaa samaisesta pub/ruokaravintolasta.Tuosta on lehdetkin kirjoitelleet, lue sieltä.Joka tapauksessa, kovemmat otteet näiden hörhöjen kanssa. Paapotaanko juoppojakaan missään muualla maailmassa niin paljon kuin Suomessa… aivan hullua hommaa, en tunne minkäänlaista sääliä tai sympatiaa juoppoja tai muiden aineiden käyttäjiä kohtaan. Juopoksi ei synnytä, eikä tulla sattumalta. Jos ei juo, ei alkoholisoidu.

 5. Huh kun säikähdin tuota uutista liikkeenne aukioloaikoja koskien nyt kesän aikana. Mulla teille Primeen aika varattuna kesäkuun vikalla viikolla, ja toivon kovasti ettei se peruuntuisi. Lupaattehan ilmoittaa hyvissä ajoin, jos joudutte perumaan aikoja. Kurja tapaus kaikenkaikkiaan! Muuten täytyy kiitellä aivan mahtavasta blogista, ja että jaksat kiireisen arkesi keskellä kirjoittaa noinkin aktiivisesti ja ilahduttaa meitä lukijoita monipuolisilla postauksilla – upeita kuvia, inspiroivia ja asiallisia juttuja, eli kaikkea sitä mikä tekee blogista kiinnostavan. Ihailen sinua suuresti ja toivotan tsemppiä aivan kaikkeen!- Sanna

 6. Mä oon niin samaa mieltä noista narkeista! Olin just keskustorilla odottamassa bussia pari päivää sitten ja pahaa teki kun kaks narkkia oli tien toisella puolella oleskelemassa. Toinen niistä oli todella sekava ja koitti jutella jokaiselle ja yhessä vaiheessa sen kanssa oli puhumassa todella nuoria poikia :((( Teki mieli mennä puuttuun asiaan, mutta rehellisesti sanoen en uskaltanut, koska narkit voi olla todella arvaamattomia… Huumeista tulee niin positiivinen kuva monissa leffoissa ja sarjoissa ja tollasien narkkien takia huumeita varmasti olis saatavilla keskustassa jossa liikkuu kaikki nuoret 🙁

 7. Vieroitusoireisiin voi kuolla, tarkasta faktasi ennen kun julkaiset epäkorrekteja mielipiteitä tuhansille ihmisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta