Motivaatio

Mitä on motivaatio ja miksi sitä tarvitaan? Ainakin omalla kohdalla dieetin alkuvaiheessa oli hankaluuksia. En tiedä oliko kyse ”motivaation puutteesta vai aivan järkyttävästä stressi tilasta, mikä onneksi lähti lomalla rentoutuessa. Kaikista tärkeintä on muistaa kuitenkin se itsesi motivointi ja tasaisin väliajoin miettiä miksi teen tätä. On kyse sitten urheilusta, työstä painonpudotuksesta tms.

Kuvat Mikko Karekivi 2012 kevät

On myös hyvä muistaa että asioita itsesi vuoksi. Jos esimerkiksi kisohin valmistautuessa koet kaiken aeroobiset, treenit ja dieetin vastemiliseksi niin silloin koko homma ei ole sinua varten. Toki on niitä huonoja päiviä ja kaikkia väsyttä joskus, mutta jos joka aamu sellainen olo että siirrän kelloa ja en lähde lenkille niin unohda koko touhu. Katselen tasaisin ajoin omia kisa kuvia ja mietin, että tota kohtaa mun on kehitettävä ja tossa on parannettavaa. Haluan mennä eteenpäin ja teen tätä itseni ja tavoitteitteni takia. En tee tätä valmentajieni tai kenenkään muun takia vaan siksi koska haluan ja sairaalla tavalla rakastan tätä hommaa. Se tunne kun treenin jälkeen jalat ei kanna enään rappusia on aivan uskomaton. Tunne siitä että ylitin taas itseni ja vein kropan äärirajoille on fiilis mitä en saa muusta kun urheilussa. Ehkä se on jo pienestä pitäen ollut veressä.

Kevään kisoihin lähtö oli päätös, jota mietin hetken. Ajattelin olenko valmis raskaan syksyn jälkeen, joka oli koettelemus niin henkisesti kun fyysisesti. Loppuvuoden vedin happee ja laitoin asioita tärkeys järjestykseen. Elämäni ei ole pelkkää fitnestä ja olen todella ylpeä siitä mitä teen. Laji on kovaa ja ihmiset näissä piireissä on valitettavasti kylmiä, ilkeitä ja kieroja. Toki mukaan mahtuu niitä helmiä, mutta en ole koskaan kokenut missään aiemmassa lajissa tämmöistä ja mikä on naurettavaa on kyseessä kuitenkin aikuiset ihmiset. On oltava vahva ja tietää omat mahdollisuudet. Kyse on kuitenkin sinusta ei kestään muusta. Koen, että itse tiedän mikä on mulle parsta ja toki osassa auttaa valmentajani.

Nyt oonkin ottanut hieman etäisyyttä ja omaa aikaa ja keskitynyt siihen henkiseen puoleen ja koen edistyneeni siinä. Oon ihmistyyppiä, joka ärsyyntyy ihan liian helpolla, joten oon aivan tietoisesti välttänyt tapahtumia/ihmisiä/tilanteita joista saan negatiivisia viboja ja tehnyt niitä asioita mistä nautin ja tuun hyvälle tuulelle. Oon huomannut, että jaksan paremmin näin ja stressiä on paljon vähemmän. Joskus sitä oppii vanhanakin uusia temppuja. Meidän jokaisen pahin vastustaja on sielä omien korvien välissä ja sitä asiaa pitää todella työstää ja se vaatii aikaa. Joko musta vihdoin tulee aikuinen?

<3

Nyt ennen kisoja koitan minimoida stressin ja rentouttaa mieltä ja kehoa. Viime kisa meni aivan hirveessä fitness sumussa ja henkinen väsymys oli sitä luokkaa, että ihme etten lyönyt hanskoja tiskiin. Nyt painan rauhassa, mutta varmasti kohti kisakautta 2013. Mulla on mahtava tukiverkosto perheestä, ystävistä ja työkavereista, jotka joutuu päivästä toiseen kuunteleen mun juttuja. Pitää varmaan ostaa niille beltorit ens jouluna lahjaks kiitokseks 🙂 Oon kyllä luvannu järjestää ”kampaajien kesäpäivät kangasalla” heti kun kisoista on toivuttu. Samoin oon karsinu ne ihmiset ympäriltä, jotka ei tee muuta kun arvostelee ja luo niitä negatiivisia tunteita ja se on ollut iha oikea ratkaisu. Kyllä ne ketkä todella välittää, tukee niin ”myötä kuin vastoinkäymisissä”. Samalla oon tutustunu pariin ihanaan tyyppiin salilla, joiden tuki ja turva on aivan mahtavaa. Usein meillä on samat ongelmat ja niitä on kiva puida kun toinen ymmärtää ja tsemppaa eteenpäin <3 Arvosta itseäsi ja toteuta niitä unelmia, sillä ilma niitä ei ole elämää. 

reidet

Tänään tein 2 aeroobista ja selkä treenin, jossa taas huomasin voimatasojen olevan aika lopussa. Palautuminen on hidasta ja oon yrittänyt omin ja muiden keinoin tehdä paljon palauttavaa (lpg) venyttelyä ja rentoutumista piikkimatolla. Eilen riipasin jalat piikkimatolle,,,,, kipu oli kovaa, mutta myös kipu lähti jaloista. Iho oli aika hurjan näköinen sen jälkeen..
4-viikkoa painan kun härkä eteenpäin, sillä se on nyt tai ei koskaan
-Umppu

primebody

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta