Hormoonitasapaino

Kävin tänään ostamassa Kaisa Jaakkolan 2 kirjaa, joista aloin heti lukeman toista: Hormoonitasapaino opas energiseen elämään. Jo kirjan alku puheessa mulle tuli fiilis, että tää on pakko lukee heti kannesta kanteen. En tiedä oonko koskaan puhunut mun omasta ”tunteettomuudesta” täällä, joka on jo vaivannut useita vuosia, mikä ei ehkä päällepäin näy. Tarkoitan tunteettomuudella sitä, että omassa elämässäni ei oikeastaan mikään ole huonosti. Niinkuin alkupuheessakin lukee: Olen tänä vuonna toteutttanut taas monia unelmiani, minulla on ihana perhe, ihana koti, menestyvä yritys, upeita ystäviä, jotka hyväksyvät minut sellaisena kuin olen, mutta mielialani silti syöksyy päivästä toiseen mustaan tyhjiöön.( suoraan kirjasta). Mää oon jo Juusolle puhunutkin jo useamman vuoden, että joku on vialla kun mikään ei tunnu miltään. Jos vaikka voittaisin lotossa sanoisin varmaan jes, mutta se jäisi siihen. Oon välillä miettinyt voisinko olla masentunut, mutta en ole kuitenkaan päätynyt siihen ratkaisuun. Tunnen jännityksen, mutta se on vain hetkellistä ja katoaa yhtä nopeasti kuin tuleekin ja sitä on todella vaikea käsitellä. Kaisa on entinen fitness kilpailija, jonka aineenvaihdunta ja hormoonitasapaino menivät sekaisin hirveästä rääkistä ja palautuminen kesti kauan, jota hän alkoi itse selvittämään. Olen vasta kirjan alussa, mutta niin koukussa.

Oon aina kuvitellut, että mulla on todella hyvä stressinsietokyky, mutta millaista olisi elää ilma stressiä ja välttää sitä. Vastausta en tiedä. Mää vaan aina painan sata lasissa, mutta mitä jos tulee päivä kun en enään jaksa?. Stressi kerää vastanseudulle rasvaa, joka on ainakin mulla huomattu. Esimerkiksi ennen maidän loma matkaa mun dieetti ei mennyt suuntaan eikä toiseen, mutta lomalla (ilman stressiä) kunto meni kuin siivillä eteenpäin. Mää oon ehkä ensimmäinen bikini-kilpailija kuka sanoo tämän ääneen, mutta mitä jos tämä dieetti ja dieettaaminen vie mun kehon siihen pisteeseen, että se ei enään toimi? Viime kisojen jälkeen oli jo se vatsa ongelma ja menin varmaan koko prosessista hirveeseen stressiin(josta puhutaan kans kirjassa). Onko bikini fitness kunto saavutettavissa, jollain muulla systeemillä kun kovalla dieetillä? Haluasin joskus kokeilla ja murtaa jään 🙂 Laji on niin uusi suomessa, että vielä ei ole (kai) montaa, kuka olisi lajin lopettanut. Haluaisin tietää onko elämä lajin bikini fitness jälkeen seuraava etappi miss xl 🙂 kun keho menee tukkoon liian pitkästä rääkistä, kuukautiset palaa monen vuoden tauon jälkeen vai mitä? Miksi saa lukea päivä päivältä tekstejä ”fitness-kilapailut tuhosi elämäni”. Toki negatiivisista asioista puhutaan enemmän kuin positiivisista asummehan Suomessa. Joo tajuan että tässä samalla kyseenalaistan itseni vaikka niin hassua se onkin. Mitä enemmän saan tietoa, sitä vaikeammaksi homma menee. Vaikka fitness lajit on kaikki kehonrakennusta, niin ainakaan omalla kohdalla ei ole suotavaa kisojen jälkeen ottaa sitä 10kg ja sanoa, että oon ”massakaudella” tai toiset ottaa jopa sen 20kg tai enemmän. Ainakaan omalla kohdalla en tunne oloani silloin hyväksi, vaan ahdistun ja tunnen olevani lihava, enkä silloin voi hyvin. 10 kg on 20% mun painosta mikä on ihan hirveä määrä tän mittaiseen runkoon.

Tärkeintä minulle on terveellisyys ja se että voin hyvin, mutta voinko tehdä nämä kaikki yhdessä? Tiedän että mulla on ehkä normaalia ihmistä enemmän energiaa ja touhuan aina monta rautaa tulessa, mutta silti jokin puuttuu ja en tiedä mikä se on tai ehkä se on just se ”tunteettomuus. Ja ehkä kun luen kirjan olen taas viisaampi.

Mutta nyt vähän positiivisempaan aiheeseen. Kevät tulee ja siinä vähän inspistä kevään hius trendeihin. Moni kaipaa aina keväällä uudistusta lookkiin ja nyt on juuri se oikea hetki hakea piristystä kampaajan penkissä. Tänään olin aamulla salilla hieman pumppailemassa ja tein loppuun kunnon venyttelyt. Olo alkaa olla jo parempi ja huomenna aion olla iskussa. Maltti on valttia ja onneksi lepäsin eilen koko päivän.

Nyt on aika alkaa hoitamaan ihoa kevään kisoja varten. Jos iho ei ole hyvässä kunnossa väristäkin tulee surkea. Muistakaa, että myös väri vaikuttaa pisteisiin! Itse rasvaan kylläkin aina bodybutterilla aamuin/illoin ihoni ja kuorin sitä säännööllisesti. Kisojen lähestyessä alan käyttämään bodyshopin suklaa bodybutteria, mitä laitan myös aina ennen värin levittämistä (n.3h). Mulla ei oo koskaan ollut mitään onegelmaa värien suhteen ja iho on aina hyvässä kunnossa, koska pidän siitä hyvää huolta. Nyt mikä on ihan UUS JUTTU BIANCANEVELTÄ on mahdollisuus saada kisoihin JanTanan Spray rusketus, eli kohta ne värin levitykset on historiaa. Tää on ihan normi hommaa jenkeissä kisoissa. Kerron lisää aiheesta ja Elinana kanssa puhuttiin, että tehdään mulle rusketus, jossa kuvat ennen ja jälkeen niin näette lopputuloksen. Aivan huippu juttu! Tosiaan, jos kisoihin haluaa tilata värjäys ajan sen saa tilattua (ei vielä) biancaneven nettiajanvarauksesta. Pitää toki muistaa, että itse teet sen pohjatyön, eli ajat/sokeroit kaikki karvat, iho pitää olla kuorittu ja kunnolla kosteutettu jo usean viikon ajan, silloin väristä tulee paras mahdollinen ja kaikki on tyytyväisiä.
– Huomiseen Umppu

primebody

5 vastausta artikkeliin “Hormoonitasapaino”

  1. Kaisan kirjat ovat kyllä todella mielenkiintoisia. Olen lukenut molemmat ja nyt tammikuussa ryhdyin optimal performancen kanssa elämäntapa remonttiin.Aikaisemmin laihdutin ja treenasin Jutan gfg- dietillä ja sain kropan sellaseen jökkiin kuukaudessa, että morjens… Nyt kun kuukausi on mennyt optimaalilla kroppa tykkää ja toimii hyvin. Sen kertoo jo sen, että todella paha närästys on helpottanut ja kuukautiset palasi puolen vuoden tauon jälkeen. Tosin en diettaakkaan mitään raskasta kisadiettiä enkä tule sitä tekemäänkään, mutta kuitenkin kauniin ja sporttisen kropan voi saada ilman elimistön jökkiin laittamista. Kiitos vaan näille opeille mitä olen saanut. Hyvänä esimerkkinä on myös optimaalin Sanna joka treenaa body fitnekseen ja suomalaiset huippu urheilijat jotka optimaalin oppeja käyttää.Tsemppiä kisoihin, pidetään peukkuja kotikatsomosta!

  2. Kiitti Umppu! Nyt oli varmaankin paras postaus sulta! Siis tuo hormonidieettiin liittyvä oma pohdinta. Hienoa, kun puhut rehellisesti ja kyseenalaistat myös oman lajisi. Niinhän sen pitää ollakin, että uskaltaa rohkeasti katsoa ja pohtia myös niitä asioita, jotka liittyy itseensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta