Ullan keittiössä tapahtuu

Usein tulee kysymyksiä ruokavaliostani, joka dieetillä koostuu lähes samoista ruoka-aineista: munat, vihannekset, liha, kala, kana, kasvikset ja maitorahka. Välillä kun on aikaa teen isompia satseja ruokaa, joita on helppo ottaa töihin mukaan. Tänään tein jauheliha,kaali, parsalaatikkoa tai millä nimellä nyt sitä vois kutsua….Ullan unelma 😉

 Toiselle pannulle pikottua kaalia, joka kevysti pöyräytetään pannulla oliiviöljyssä. Toiselle pannulle kilo jauhelihaa, 3 sipulia, lihaliemikuutio, soijaa, chiliä ja reilusti suolaa n 2rkl.


Lisää jauhelihan kypsyttyä pannulle parsa (itse käytin pakastettua joten odotin vain että se suli. Sitten isoon vuokaan päällekkäin kaali, jauheliha, kaali jauheliha, kaali. Kaada lopuksi jauhelihan liemi vuokaan. Uuni 225 astetta ja 45 min.

Ja tässä valmis tuotos. Ruokaa riittää useammalle päivälle ja on helppo pakata eväslaatikoihin töihin mukaan. Kevyttä proteiinipitoista ja kaikenlisäks ihan hiton hyvää. Siitä tulikin mileen kohu ”hevosenlihasta, mistä saa nyt lukea joka lehdestä. No mitenkäs sen nyt ottaa…… harvoin eines lihapullissa on se 100% lihaa…. Sehän on tavallaan ihan siitä kiinni mitä ostaa. Naurettavinta mitä kaupasta saa on valmiiksi paistettu jauheliha. Jos on niin laiska, ettei sitä jaksa paistaa on parempi melkein olla syömättä 🙂

Tänään vietin vapaapäivää, jonka aloitin tunnetusti aeroobisella crossarilla. En hirveästi kato tv:tä, mutta nyt oon alkanu aamulenkkiä tehdessä kattoon puhelimella jotain turhanpäivästä niinkun tänään esim ruotsin miljonääriäidit hahahaha ja kappas siinä hurahtikin 50 min. Niille kenelle tuntuu vastemieliseltä tehdä aeroobista niin kokeilkaa vaikka tota. Se mikä pitää muistaa, että aeroobinen ei mee löysäilyks ja syke ja teho pysyy kokoajan mukana. Ulkona juostessa meininki on niin eri varsinkin näin talvela, kun on seurattava maata ettei kaadu, mutta crossarilla se joskus on vähän puuduttavaa joten uusi viihdyttäjä tervetuloa perheeseen.

Siivosin kokopäivän alakertaa ja siinähän se vapaapäivä sitten meni. Mää niin nautin näistä arkivapaista kun ei tarvi lähtee minnekkään ja saa rauhassa touhuta kotona. Tänään tapahtui ensimmäistä kertaa elämässäni: Ovikello soi sielä oli kaks poikaa, jotka tokas et moi me tullaan teille pelaan skylanderia…… whaaat? Onko tää tulevaisuus, että äiti kököttää yläkerrassa ja odottaa kun pojat lähtee? hahaaa ei vaan ihan hauskaa kuunnella noitten juttuja ”toi jätti on ihan himo hidas”…. Me tullaan taas sitten huomenna uudestaan ja otetaan omat skylanderit mukaan….. huhuhuhuh

Kohta olis toisen aeroobisen vuoro, jonka teen kaverini Ritun kanssa, koska mua pelottaa mennä yksin 😉 Mun vakkari lenkkipolulla ei oo katuvaloja, joten sinne nyt en ainakaan uskalla mennä. Oon nyt niin fiiliksissä tohon juksemiseen taas, että oksat pois.

Tossa on hieman motivaatioo pakarajumppaan. Vasurissa on ns ”mallin pylly ja oikealla ”fitness pylly. Pehvaa on mahdollisuus muokata paljonkin kovalla treenillä ja saada siihen muotoa, vaikka omistasikin lattapyllyn. Laihuus ei näköjään oon enään muotia vaan terveellisyys ja treenattu kroppa. Hyvään suuntaan ollaan siis menossa. Kun vielä saataisiin ruoan hinta terveellisen ja epäterveellisen välille toisinpäin niin tästä hommastahan vois vielä tulla jotain.

Nyt sitten nauttimaan ulkoilmasta ja tossua toisen eteen suosittelen kannattaa kokeilla. Ilta sujuu huomattavsti mukavammin  ja jaksaa vielä touhuta yhtä sun toista. Lisäksi urheilu alkuillasta vähentää ”ruokahalua, eli on huomattavasti parempi vaihtoehto kun lautasellinen voileipiä ja televisio 🙂 Lenkin jälkeen olis vielä pitkät venyttelyt ja ehkä jopa sauna ja piikimatto, eli tupla rentoutus.

Mun teami kaveri Suvi kilpailee viikonloppuna Arnoldissa Columbuksessa ja toivotan hänelle super paljon onnea. Ammattilaisissa kisoissa edustaa Anna Virmajoki.
-Umppu

primebody

8 vastausta artikkeliin “Ullan keittiössä tapahtuu”

  1. Vai että mallipylly.. Kyllä mallien pyllyt taitaa vähän paremmalta näyttää;) esim. Doutzen Kroeshttp://www.google.com/imgres?um=1&hl=fi&client=ubuntu&sa=N&channel=fs&biw=1615&bih=897&tbm=isch&tbnid=HDByxm8tYEBgmM:&imgrefurl=http://fnacotton.blogspot.com/2012/11/sunday-prayers-lest-we-forget.html&docid=Yl1OBuytND71yM&imgurl=http://pixel.nymag.com/imgs/fashion/slideshows/2012/11/victorias-secret-fashion-show/155731033_10.o.jpg/a_4x-horizontal.jpg&w=1200&h=800&ei=EgotUbOOJo7IswbJ_IHYAw&zoom=1&ved=1t:3588,r:81,s:0,i:333&iact=rc&dur=1110&sig=101022936105924097607&page=2&tbnh=178&tbnw=269&start=43&ndsp=52&tx=109&ty=106http://www.google.com/imgres?um=1&hl=fi&client=ubuntu&sa=N&channel=fs&biw=1615&bih=897&tbm=isch&tbnid=1k-ZnSy8HjZ8WM:&imgrefurl=http://www.mixedmartialarts.com/mma.cfm%3Fgo%3Dforum.posts%26forum%3D2%26thread%3D2091369%26page%3D2&docid=Q1a7iBD-m9Jy8M&imgurl=http://boston.3432.voxcdn.com/files/2012/11/victorias_secret_fashion_show_2012_hot_18butt1.jpg&w=461&h=296&ei=EgotUbOOJo7IswbJ_IHYAw&zoom=1&ved=1t:3588,r:47,s:0,i:231&iact=rc&dur=841&sig=101022936105924097607&page=2&tbnh=172&tbnw=266&start=43&ndsp=52&tx=167&ty=63http://www.google.com/imgres?start=198&um=1&hl=fi&client=ubuntu&sa=N&channel=fs&biw=1615&bih=897&tbm=isch&tbnid=Vz8cjqcsoQBMnM:&imgrefurl=http://www.newsgab.com/celebrity-pictures/60510-doutzen-kroes-pink-bikini-beach.html&docid=hJpZ6fBjAhUuBM&imgurl=http://www.newsgab.com/attachments/celebrity-pictures/106569d1222206519-doutzen-kroes-pink-bikini-beach-0923_doutzen-kroes-pics-017.jpg&w=800&h=1171&ei=LwotUd6jLorbtAakuYGIBA&zoom=1&ved=1t:3588,r:30,s:200,i:94&iact=rc&dur=772&sig=101022936105924097607&page=5&tbnh=196&tbnw=142&ndsp=51&tx=108&ty=78

  2. Moi! Kiva, että päivittelet näin usein, mutta oletko itse huomannut että postauksiesi ”pohdinta”-osuuksissa on kovin negatiivinen sävy ja lähestyt kovin aggresiivisesti ja puolustuskannalla omaa harrastamistasi ja syitä miksi harrastat jne. Minusta tuntuu, että kadulla vastaantullessa katsot ”peruspullukkaa” päästä varpaisiin halveksuvasti. Ja muistahan todella, että niin kuin itsekin totesit, että et todellakaan ole ketään parempi, ihmiset kun olemme kaikki erilaisia. Eikös se ole hienoa, että laji on muotia ja ihmiset innostuneet liikkumaan? Ainakin muiden teidän fitnesskilpailijoiden mielestä näin on, ainakin jos uskoo siihen mitä he blogeissaan kirjoittavat. Tuntuu, että sinua tämä villitys jopa ärsyttää enkä voi kyllä sanoa arvostavani tuollaista suhtautumista. Nöyryys on yksi hyvä ja ihailtava ominaisuus ihmisellä vaikka olisi Suomen ensimmäinen bikinifitnessharrastaja, I’m just saying! Tsemppiä reeneihisi ja kevään koitokseen!

    • Ihme että jotkut ymmärtävät asian miten haluaa sen ymmärtää! Koska oon väittänyt olevani muita parempi? En koskaan! Olen myös nöyrä! Mun perustelu ”muotilajille oli juurikin se että en harrasta sitä sen takia ja joo mua ärsyttää, mut antaa mun ärsyyntyä, sehän ei oo keltään muulta pois kun multa? Kerron asiat omalla nimellä ja seison sanojeni takana! Btw mulla on myös paljon ”lihavia ihmisiä ystävinä enkä koskaan arvostele niiden lihavuutta! Ainut mikä lihavuudes on: se on sairaus, laiminlyöt omaa hyvinvointia sekä terveyttä, voit kuolla nuorempana! Mää oon aina super fiiliksissä jos joku ylipainoinen kertoo laihtuneen ja se on mahtava juttu!

    • En ymmärrä miksi täytyy toisten ajatuksista ja sanoista vääntää väkisin jotain negatiivista kun kirjoittaja ei selvästikkään mitään pahaa kenellekään halua. Minusta on todella rohkeaa tuoda ajatuksia ja mielipiteitä julki omalla naamallaan näinkin suuren yleisön eteen. Ja niinkuin sinäkin anonyymi sanoit, ne ovat pohdintoja eikä mitään kiveen hakattuja totuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta