Uskotko omiin tavotteisiin

Aina kilpaurheilussa asetetaan tavoitteet. Toisissa lajeissa ne on kilpailu kohtaisia ja toisissa menään vuosi kerralla. itselläni on aina se yks ja sama tavoite, eli voitto. Lajini on vielä uusi ja itsellä sali treenausta takana 1,5 vuotta. Ensimmäisissä kisoissa en tiennyt mitä laji pitää sisällään ja kaikki olimme samassa sarjassa ilman pituusluokkia. Lajin kasvaessa ja suosion noustessa on tullut pituusluokkia lisää ja kansainvälisiin kilpailuihin on tullut vielä sarja alle 158cm, jota ei Suomessa vielä ole, mikä olisi minulle vasta se oikea. Turha siitä on jupista se tulee Suomeen, jos on tullakseen, mutta muuten mennään näillä. Oma kuntoni ei ollut kisoissa lähellekkään voittajan Anna Virmajoen kuntoa ja olisi ollut täysi mahdottomuus sijoittua korkeammalle. Eka kisa onkin usein vähän hakuammuntaa.

Kisan jälkeistä irrottelua valmentajani kanssa

Kilpailu kovenee ja harrastajamäärä kasvaa. Myös tietämys lajista kasvaa ja kilpailijat/valmentajat ovat tietoisempia siitä miltä bikinifitness kilpailija näyttää. Uskon, että itse kisoissa on monia yllätyksiä. Tyttöjä kenellä on jo usean vuoden treenaus taustalla, jotka ovat mielessään kypsytellyt asiaa lavalle astumisesta ovat sielä juurikin vuonna 2013. Juuri tämä on se ryhmä mitä innolla odotan näkeväni (en sitä toista porukkaa, jolle kaikki epäoleelliset asiat on ne ykkös juttu) 😉 😉 😉 . On mahtava että laji on kasvussa ja toivon, että saamme kovatasoisen kilpailun Fitness Classic kisoihin keväällä 2013.

Kilpailu on kilpailu ja laji on arvostelu laji. Miksi emme voi olla onnellisia voittajista? miksi emme nää omia virheitämme? Miksi voittajassa on aina jotain vikaa, ja omasta mielestä olisimme olleet parempia. Joskus on hyvä katsoa itseä pelistä ja nähdä ne omat heikkoiudet ja alkaa kehittämään niitä ja tähdätä siihen omaan esikuvaan. Välillä osa valmentajista sokeutuu omille valmennettavilleen ja päästää lavalle keskeneräisiä tyttöjä, sillä kumpikaan kilpailija/valmentaja ei nää niitä heikkouksia. Se on turha jupista esimerkiksi maailman mestarista no siis silllä on toi ja sillä ei oo tota………….Ei se turhaan omistaisi kyseistä titteliä, sillä se ei ole ostettavissa. V:niele tappio. Tappio tai häviö on se sana mitä ei kilpaurheilussa halua koskaan kuulla, muuta niitäkin tulee elämän aikana ja se kasvattaa sitä kilpailu nöyryyttä ja laimentaa itsensä suitsuttamista. Seuraavissa kilpailuissa haluan olla ”täydellisessä” kunnossa ja jos en siinä ole en voi olla tyytyväinen. Kimmokin sano, että ei sitä kisaa perseellä voiteta;)

Yks mun suosikkeihin kuuluva on meidän kuopus Janika Kuusisto, kuka voitti nuorten sarjan niin SM-kilpailuissa, kuin aikuisten sarjassa Mance muscleshowssa. Janika keskittyy siihen olennaiseen, eli treenaamiseen, eikä turhia huutele 🙂 Häntä ei koskaan uskoisi 16 vuotiaaksi, sillä on kypsempi kun moni häntä vanhempi harrastaja ja vaatii rohkeutta noinkin nuorena kulkea omaa polkua ja olla välittämättä kavereiden arvosteluista, joka on juuri tuolla iällä pahinta. En toivo muutakun menestystä ja hänellä on vielä niiiiiiin monta vuotta aikaa kehittää itseään. Nuoresta iästään huolimatta Janikan kanssa saa JÄRKEVIÄ ja mielenkiintoisia keskusteluja aikaiseksi, kun tuntuu että osan kanssa ei ole muuta yhteistä kun sama laji 😉

Mää alan nyt pakaan ja jätän aivot viikolopuksi narikkaan 🙂 -Umppu

primebody

8 vastausta artikkeliin “Uskotko omiin tavotteisiin”

  1. Ensinnäkin hyvää ja rentouttavaa lomaa!!Onko jotain tiettyä tuotetta sellaiselle hiuslaadulle kampauksen tekoon pohjaksi, joka on liukas, paksu (hiusta paaljon) ja suora eikä meinaa pysyä mitenkään muuten kuin vapaana ja suorana? Tottakai kunnon harakanpesä-tupeerauksilla ja kilolla lakkaa saa pysyviä kampauksia, ja mahdollisesti pilatut hiukset.

  2. Moikka! onko sulla toiminut hyvin se detox-kuuri? Itsellä alko kanssa dieetti reilu viikko sitten eikä paino oo lähtenyt putoaan odotetusti…siks kattelin sitä detox expressiä joka kestää 7 päivää.. jos antais vähän lisäbuustia. Ohjeissa kuitenkin luki että pitäisi välttää kuonaantumista lisääviä aineita kuten lihaa ja maitotuotteita :O ootko sä välttänyt? ilman noita en kyl voi olla dieetillä.

    • Yleensä dieetillä ei lähde ekalla viikolla paino yhtä nopeasti kun esim mulla. Tunnen kroppani ja tiedän miten se reagoi. Itsellä ei ole lihaa lihaa ollenkaan joten pitää muistaa että samat jutut ei toimi kaikilla

  3. Moi Umppu. Sait musta muutama iltaa sitten just uuden lukian. Oonkin lukenu näinä parina iltana, malttamattomana sun blogin alusta-tähän päivään :))Sä oot ihan mieletön tyyppi!! Itse äiti ihmisenä sain vaan lisä pontta sinne salille lähtöön ja vitalis mähän olen vetänyt sielä kunnon rääkki treeniä ja saanu rohkeutta pistää painojakin vähän enemmän. Ja mikä ehkä hienointa, oln huomannu treenin jälkeen kuinka energinen oon. Oon jaksanu touhuttaa lasten kanssakun paremmin ja muuyenkin oon ollut paljon virkeämpi ja ilosempi.Kiitos tästä blogista!! Susta tuli mun nro one mentorini 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta