Hiusten värjäys kotikonstein

Nyt muutakin aihetta, kun fitnestä. Partirikampaajan pommi, eli kotivärit. Usein liikkeeseen saattaa tulla asikas, kuka on itse värjännyt hiuksia, jo vaikka useaman vuoden kotona. Kaupan väreissä on aina paljon voimakkaammat hapetteet, kun mitä me käytämme liikkeissä. Lisäksi ne sisältävät enemmän pigmenntiä, jolla taataan koti värjääjälle haluttu lopputulos. Taannoin minulle tuli asiakas, kuka oli itse värjännyt hiuksiaan mustalla jo 5:n vuoden ajan. Toiveena oli kolmea eri sävyä raitoja. Kerroin, että ensiksi pitää lähteä puhdistamaan vanhaa väriä ja oikeasti katsoa mitä tapahtuu. Aiakkaat ei aina luota kampaajaan ja välillä uskovat kaiken olevan mahdollista. Esim mustaan pohjaan vaaleita raitoja, ei keltaisia, tai punaisia. Se on jo täys mahdottomuus. Vaikka kotivärillä olisi värjätty pelkkää tyveä, on väriä kuitenkin jutunut osittain pituuteen. Jokainen värjäys tekee hiukseen hapetevaurion ja pahimmassa tapauksessa hius murtuu.

Esim mun oma tukka on mustasta vaalennettu miedolla hapetteella ja varmaan yhteensä 10 kertaa, mutta tumma väri on aina laitettu vain tyveen, jolloin kerrostumia on maximissaan 3. Onko jo rakettitiedettä?. Mutta siis palatakseni asiakkaasseen, selitin kaiken mahdollisen mitä voi tapahtua ja lähdin miedolla aineella purkamaan väriä. Kotivärin musta pigmentti ei juurikaan liikahtanut ja sanoin asiakkaalle, että vaalennus operaatio on lähes mahdoton. Seuraava vaihe on hiusten ”palaminen. Hän kuitenkin koki olevan muttoksen liian näkymätön ja sanoin, että voin laittaa voimakkaampaa ainetta, mutta raidat jäävät punaisiksi ja hius murtuu ja enota siitä vastuuta. Näin tuli käymään ja sehän on tietenkin aina ”kampaajan” vika, vaikka asiasta on jo varoiteltu etukäteen.

 Kotivärit usein siis ovat ihan myrkkyä ja aiheuttaa enemmän vahinkoa hiukselle, kun kampaamossa tehdyt värjäykset. Toinen vastaava tilanne on kun vaalennettu ”pollyblonde” halutaan tummaksi. Edelleen hius on varsinkin vaalennuksen jälkeen aivan kuollutta purkaa, mihin ei välttämättä tartu mikään väri. Asiakas toivoo kivoja toffeen värisiä raitoja……. Tai on jo ite kokeillut ”pähkinän ruskeaa ja tulos on vihree…. Kaupan myyjällä saattaa olla yhtä hyvä tuntemus kun itse  asiakkaalla. Eli syy vihreyteen on se, että hius jo aivan tuhoon tuomittu ja täynnä vaurioita ja tyhjä pigmentistä. Kampaamossa me sekoitamme värin joukkoon pigmenttiä, mitä hius ehdottomasti tarvitsee, jos sitä lähdetään tummentamaan. Valitettavasti osan hiukset on jo mennyt niin pilalle, ettei niihin edes välttämättä tartu väri. Suosittelen siis ammattilaista, kun haluat että hiuksesi pysyy terveinä ja kiiltävinä ja vielä hyvä kuntoisina.

Tässä olis vähän motivaatioo, jos joskus saisin tuollaisen keskivartalon olisin iki onnellinen ja kävelisin kaiket päivät ilman paitaa 🙂 Huomenna meen vasta illalla töihin muutamaks tunniks ja aamulla oli Bianceneve settiä. Tänään olin pikku argella vääntämässä aeroobista ja olin sitten niin hiessä, että huhu. Ihana fiilis ja niitä puntti treejä odotellessa

-Umppu

primebody

17 vastausta artikkeliin “Hiusten värjäys kotikonstein”

  1. Kirjotat suoraa mun elämästä 😀 tää on kamalaa! Vannon ain, et ei enää koskaa mitään omia kokeiluja! Viikon pääst vedän hirveis hius morkkiksis hennat plus pipo pääsxD en kyl tosin oleta ihmeitä kun meen häntä koipien välissä korjauttamaan vahinkoja!

  2. Tai sitten asiakas haluaa VÄLTTÄMÄTTÄ sellaiset ihanat kuohkeet kiharat pitkään tukkaan…ja sit ylläri ylläri ne ei ookkaan tosielämässä samanlaiset kun sinkkuelämän Carriella heti sängystä nousun jälkeen..guess whoo 😉 oon NIIIIIIN elävä esimerkki tuosta pommi asiakkaasta 😀

  3. Hei! Blogiasi on mukava lukea päivittäin, olet upea mimmi:)Hyvä tämä juttu hiusten värjäämisestä. Mulla on just lähes musta myös kotiväreillä värjätty tukka…ja välillä haluais vaihtelua, jotain vaaleamman ruskeaa raitaa..Miten tämän sivusi isossa taustakuvassa (takaapäin) sinun hiuksiisi on raidat tehty? Pohja näyttää todella tummalta ja raidat ovat vaaleammat, onko ne ihan vaalennettu asteittain vai lisäkkeitä/pidennyksiä tms.?Haluaisin nyt juuri jotain tuollaista raitaa itselleni. Minusta nuo kuvan hiukset ja myös tuossa ylhäällä kuvissa ovat upeat:)Terkuin, Hennu83:)

  4. Kuulostaapa tutulta 🙂 Itse olen kampaajaksi vajaa 10 vuotta sitten valmistunut, mutta muissa hommissa ollut siitä lähtien. Muistan kyllä hyvin nuo vaatimukset asiakkaiden puolelta. Pitäisi vain olla kärsivällisyyttä kun halutaan muuttaa väriä. Itsellä luonnonvaaleat, pitkät hiukset, jotka tummensin (lopulta mustiksi saakka) muutama vuosi takaperin. Värjäsin aina tyven ja toki kevytvärillä. Siitä huolimatta kun reilu vuosi sitten päätin alkaa asteittain vaalentamaan kohti omaa vaaleaa väriäni, olen tätä projektia työstänyt tosiaan yli sen vuoden ajan. Eli ei mikään simppeli juttu, jos haluaa hiusten pituuden säilyttää 🙂 Nyt on menossa vaihe, jossa hiukset näyttävät ”liukuvärjätyiltä” väärin päin, eli vaalea tyvestä, liukuen tummemmaksi latvaa kohden. Heh 🙂 Eli raitoja on laitettu pikkuhiljaa enemmän ja enemmän ja tyven väriä asteittain vaaleampaan suuntaan. Kyllä tässä saa kärsivällinen olla, mutta mielummin niin, kun saa pitää hyväkuntoiset pitkät hiukset, eikä ole mitään järkyttäviä juurikasvuportaita. Ja tosiaan, vaikka itse kampaaja olen, käyn silti toisella kampaajalla laittamassa… kädet ei riitä (eikä hermot) itse värkkäämiseen 🙂

  5. Mulla on lähes planiblondit hiukset (kampaajalla aina värjätty) ja nyt haluaisin muuttaa väriä luonnollisempaan suuntaan kampaajalla, koska hiukset on aika koetuksella. Luuletko, että onnistuu? Kannattaako tämä tehdä esimerkiksi muutamilla eri sävyisillä tumman vaaleilla/vaal. ruskean raidoilla vai miten lähtisit tekemään blondista astetta luonnollisempaa? P.s. Ihana blogi 🙂

  6. Tyvelle voi laittaa muutaman asteen tummemman esim ”toffeen sävyisen vaalean ja raidottaa koko muu pituus vaikka samalla sävyllä, silloin lopputulos on pehmeä ja luonnollinen. Vaaleissa hiuksissa ei erotu 1-2 tummuus asteella olevat sävyt joten ei kannata turhia kikkailla 🙂

  7. Ihan tämän postauksen off topic mutta mulla meni ohi, että miten sait sen vatsaturvotuksen pois? Aloitko tupakoimaan uudelleen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta