Viikonloppu

Mun aamuni ei alkanutkaan perinteisesti Wolffilla vaan ripsihuollolla. Mulla on vapaapäivä, mutta Noora on töissä ja meen kerrankin vaan ”asiakkaana töihin. Lumi on saapunut maahan ja voi että kuinka se valaisee täällä landella.

Vihdoin aurinkoa, kun sitä ei kesällä eikä syksyllä oikein ollut. Mittari näytti aamulla tosiaan -12.1. Nyt saa kaivaa kaikki talvivaatteet kaapista ja pukeutua kunnolla. Mää ostin vuosi, vai pari sitten turkishatun Tallinnasta ja se on vaan niin ihana ja lämmin.

Kallis, mutta melkein ikuinen. Käydään perheen kanssa, joka vuosi joulukuussa Tallinnassa, koska rakastan sielä olevaa joulun tunnelmaa ja se joulu tori on aivan mahtava. Koko kaupunki tuoksuu joululle. Jos jollekkin jäi epäselväksi on joulu mun suosikki julhla. Meillä onkin kotona aina pientä riitaa siitä koska saa laittaa joulukoristeet, sillä määhän laittaisin ne jo heti ensilumen saavuttua. Oon kyllä jo laittanut 3 viikoa sitten ekat jouluvalot ulos :), mutta sitä ei lasketa. Joulu on meille se suuri perhejuhla, jota odotan joka vuosi. Nyt kun on pieniä lapsia, niin se kun ne odottavat sitä joulupukkia on jotain aivan mieletöntä. Valitettavasti käytän myös joulupukkia hyväks, välillä kun on heikko hetki : Jos et oo kiltisti niin pukki ei tuu ollenkaan:) Ensimmäiset lelukuvastot on tipahtanut jo postilaatikosta ja huvikseni laskin Vilin joululahjatoiveiden yhteis summan, niin se huiteli siinä 3000e paikkeilla hahahahaha.

Tässä on mun tuoma Rooman tuliainen, joka on ollut kovassa käytössä 🙂 Tänään käytiin myös hakemassa ne kirppis kamat Radio kirppikseltä. Ihanaa päästä romusta eroon ja saada vielä pieni korvaus siitä. Rahaa tuli ihan kivasti ja ne menee suoraan lyhentymättömänä Thaimaan kassaan. On se piristävää, kun on joku reissu tiedossa mitä odottaa ja silloin täällä on varmaan ne kovimmat pakkaset ja kylmä 🙂

Kaivoin myös mun karvakengät nyt käyttöön ja ne vasta on lämpimät. Kaupunki reissun jälkeen poikettiin koko perhe Ikeassa. Jouduttiin käymään välissä vaihtaan auto, että saatiin ostokset pihalle 🙂 Haettiin PRIMEEN uusia kaappeja, pari jakkaraa jne. Kapeilla meille laajennetaan meidän 1m2 takahuonetta minne mahtuu 2 ihmistä sylikkäin kerralla 🙂 Jospa saatais sinne vaikka joku pieni sohva hyvällä säkällä. Meille siis tulee 2 uutta kampaajaa ens kuussa. Tällä hetkellä Teamissä on Noora, Jarno, Kata, Nelli ja Miia. Uusien nimiä en vielä paljasta. www.primebeauty.fi Nyt meillä on uutta ilmettä nettisivuilla, tekstit pitää vielä päivittää, ja korjata ne kirjoitusvirheet 🙂 Ensi viikolla on taas kaikkee säpinää. Nään The Lookin Susannan, jonka kanssa tapaaminen siirtyi mun matkan takia. Sitten olis vähän kuvauksia tiedossa uuden henkilökunnan osalta ja sitten kuvataan yks mies/fitness/athletic mikä nyt olisikin virallinen titteli 🙂 Vähän sellaista promokuvan tynkää ja siitä sitten lisää jatkossa.

Tässä on vielä vähän uusia sääntö päivityksiä:) Hyvää viikonloppua

Uusia sääntöjä fitnessurheilulajeihin ja kehonrakennukseen

IFBB Finland ry ja Suomen Kehonrakennusliitto ry. ovat pitäneet kokouksensa ja päättäneet uusista säännöistä, jotka astuvat voimaan välittömästi ja jotka otetaan käyttöön vuoden 2013 kilpailuissa.

Men’s Athletic Physique – miesten sporttifysiikkaUusi sarja lanseerataan ensi syksynä – Men’s Athletic Physique, suomenksi miesten sporttifysiikka. Miesten sporttifysiikkakilpailu on tarkoitettu miehille, jotka haluavat lihaksikkaan, silti urheilullisen ja esteettisesti miellyttävän fysiikan. 
Suuren suosion mm. USA:ssa saavuttanut Men’s Athletic Physique vastaa nykyiseen urheilulliseen miesihanteeseen ja siksi se valloittaa maailmaa. Suomi lähtee mukaan lajiin ensi vuonna ja kilpailijoilla on samat säännöt kuin muillakin fitnessurheilulajeilla eli kilpailijalisenssi pitää lunastaa 1.-31. tammikuuta 2013 välisenä aikana, jos haluaa kilpailla ensi vuoden kilpailuissa. Uuden lajin säännöt löytyvät osoitteesta ifbb.fi/fitness. Kilpailusarjana on yksi avoin pituusluokka Suomessa vuonna 2013. Asuna on leveälahkeiset shortsit. 
Kilpailussa on kaksi kierrosta. Ensimmäinen kierros eli alkukilpailu, jossa käännökset eteen ja taakse. Toinen kierros on finaalikierros, johon pääsee kuusi parasta kilpailijaa.
Tuomarivaliokunta viimeistelee kilpailusäännöt marraskuun aikana.

Fitnessurheilulajien karsinnat
Vuoden 2013 SM-kilpailuun pääsevät ne kilpailijat, jotka ovat sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon vuoden 2012 SM-kilpailussa, kolmen parhaan joukkoon kevään 2013 Fitness Classic-kilpailussa ja ne kilpailijat, jotka sijoittuvat syksyn SM-karsinnoissa kuuden parhaan joukkoon sarjassaan. Nämä karsintakriteerit nostavat entisestään SM-kilpailun tasoa ja tekevät karsintakilpailut entistä arvostetuimmiksi. Näilläkin kriteereillä SM-kilpailuun pääsee teoriassa 18 kilpailijaa jokaisesta sarjassa (3 kilpailijaa vuoden 2012 SM-kilpailusta, 3 Fitness Classicista ja 12 kilpailjaa syksyn karsinnoista). Käytännössä lavalla on noin 15 kilpailijaa SM-kilpailussa ja tällöin ei tarvita eliminaatiokierrosta.

Bikini fitnessiin uusi sarja
Bikini fitness on koko ajan nopeasti kasvava laji ja sinne tarvitaan tulevaisuudessa lisää pituusluokkia. Suomessa käytössä on nyt kolme sarjaa: alle 163 cm, alle 168 cm ja yli 168 cm. Vuosi 2013 on ennustettu olevan suuri läpimurtovuosi bikini fitnessille, joten kolme sarjaa ovat enemmän kuin tarpeen.

Tulokkaiden sarjat poistuvat fitnesslajeistaTulokkaiden sarjoja ei enää pidetä classic bodybuildingissa tai body fitnessissä vuonna 2013. IFBB Finland ry. haluaa nostaa karsintojen arvostusta ja näin karsinnoista tulee ensimmäinen kilpailuaste. Kilpailujen taso nousee, sillä esimerkiksi body fitness tulokkaat ovat kokonaisuutena olleet viime vuosina yhtä tasokkaita kuin yleisen sarjan kilpailijat.

Nuorten kehonrakennuksen SM-kilpailu poistuu kehonrakennuksesta
Suomen Kehonrakennusliitto ry. päätti luopua nuorten SM-kisojen järjestämisestä erillisenä kisana vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Nuorilla on kilpailumahdollisuus joko CBB- tai yleiseen sarjaan kehonrakennuksen puolelle. Kansainvälisiin nuorten kehonrakennuskilpailuihin on mahdollista päästä kilpailemaan, tästä halukkuudesta ilmoitettava liitolle kansallisiin kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Noviisien SM-kilpailu poistuu kehonrakennuksesta
Lajin kansallista kehittämistä ja kilpailijoiden tason parantamista tavoitellen, Suomen Kehonrakennusliitto ry. päätti siirtää Noviisien SM-kisan syksyn SM-karsintakisan yhteyteen. Noviisien SM-kisoja ei enää erillisenä kilpailutapahtumana järjestetä, noviisit kilpailevat karsintakisassa, heidät arvostellaan ja palkitaan noviiseina karsintakisan yhteydessä. Tässä ajatuksena sekä noviisikilpailijoiden että karsintakilpailijoiden tasovaatimuksen nousu.

Kehonrakennuksen SM-karsintakilpailut                     
SM-karsintojen arvostusta kilpailuna pyritään parantamaan mm. edellä mainitulla muutoksella noviisikisoja koskien, sen lisäksi päätettiin SM-karsintakriteereistä seuraavia muutoksia: Suoraan SM-kisaan ilman karsintaa pääsee vain edellisen vuoden mitalistit /sarja, ei enää 6 finalistia/sarja. Tällä nostetaan tasovaatimusta. 
Karsintakisasta pääsee SM-kisaan 6 parasta /sarja. Näin sekä noviisikilpailijoiden että karsintakilpailijoiden tasovaatimus nousee, enää ei pysty karsinnoissa huonossa kunnossa ansaitsemaan paikkaa SM-kisaan. Tuomarivaliokunnalle jää kuitenkin mahdollisuus pudottaa karsintakisassa 6 parhaan joukkoon sijoittunut kilpailija pois SM-kisasta, ellei tasokriteerit kilpailijan kohdalla tuomarivaliokunnan mielestä täyty. Muilta osin SM-kisan osallistumiskriteerit pysyvät ennallaan.

Alle 70 kg sarja poistuu
Suomen Kehonrakennusliitto ry. päätti jättää SM-kisasta alle -70 kg sarja pois. Kilpailijoita ei edellisinä vuosina tässä sarjassa ole montaa ollut. Sarjan poisjättämisen pitäisi kannustaa kilpailijoita suuremman lihasmassan hankkimiseen ja kilpailemiseen -80 kg sarjassa. Alle -70 kg kilpailija voi tietenkin kilpailla CBB sarjassa, mikäli paino/pituussääntö toteutuu.
SM-kilpailuissa ja karsinnoissa sarjat miehille ovat alle 80 kg, alle 90 kg ja yli 90 kg sekä naisille avoin luokka.

primebody

3 vastausta artikkeliin “Viikonloppu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta