Avautumista

Kyllä vaan tulee hyvä mieli, kun tekee hyvän treenin. nyt mulla on se uus ohjelma ja uusia liikkeitä. Sain kyllä vedettyä itteni niin loppuun ja se, jos mikä tuntuu hyvältä. Olkapäät oli tänään ja niitä särkee vieläkin ja voin vaan kuvitella huomenna. Olkapäät on tällä hetkellä suosikki treeni ja sitä saankin treenata, sillä ne ei ole vielä tarpeeksi isot 🙂 Tänään pääsin testaan myös mun uutta crossaria, jonka itse Iso J kokosi eilen on kyllä yllättävän hyvä hinta-laatusuhde on kyllä kohdallaan. Sopii vähän pinemmän ihmisen käyttöön oikein loistavasti. Laite oli tulkevan tuntuinen ja ihan kuulkaas oikein digitaali näytöllä varusteltu, eli näkee kalorit yms. Painoraja max 100kg ja hinta oli 299e

Tosiaan, kun olin sielä reissussa oli meillä se tryout päivä, jonne en päässyt. Olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä minkälaista porukkaa sielä oli. Paikalla oli n 40 henkee eri sarjalaisia. Suurinosa oli YLLÄTYS YLLÄTYS bikini-kilpailijoita. Teamiimme valittiin KAI 3 lisää.

 En voi sille mitään, että mulla on nyt joku ihme ”viha bikini kilpailijoita kohtaan. Ehkä syy on se, että ollaan käyty kerran salilla ja aletaan huuteleen : Mää oon tuleva bikini fitness Suomenmestari, joo vittu syö sää vaan leipää, vittu mää vedän rahkaa ja vittu protskuu ja mää oon nyt niin cool, ettei mitään järkee. Samoin missä on se nöyryys???? Kilpailuissa saattaa olla samassa sarjassa oikeesti vaikka 40 tyttöö. Se onkin hieno nähdä kun tua huutelee, että mää pieksen ne kaikki ja tippua tärähtääkin suoraan ensimmäisellä kierroksella.

 Vaikka itsellä on 2:t kilpailut takana ja sijoitus on niissä parantunut 6:sta, 4:een niin se ei ole mikään meriitti, että sijoitun seuraavissa kisoissa paremmin. Tottakai asetan itselleni tavoitteet ja treenaan siihen malliin ja haluan aina parantaa, mutta myös muut treenaa ja kehittyy. Omalla kohdalla mulle on tärkein se TREENI ja KILPAILU sitten siinä sivussa tulee se kaikki muu (HIUKSET, KYNNET, MEIKKI,RUSKETUS YMS). Useilta puuttuu juuri se olennainen eli treeni ja se on karu totuus, että ei sitä kisaa pelkillä ripsen mitalla voiteta. Jos ikää on se 16v on toki siinä paljon etuja. Nuorena on kimmoisa iho, ei oo vaivoja, kaikki menee ihan putkeen, pappa betalar  ja hirveää dieettiä ei edes tarvi, mutta mikä on se hiton huutelu?? Mää niin voitan yms?? Toki tavallaan niin pitääkin ajatella. Muistan vaan kun itse luin yhtä blogia ja kirjoittaja oli vastaavalla angstilla, niin lopputulos oli sarjan viimeinen! Mun on nyt vaan pakko avautua ja toivon, että edes joku herää 🙂 Oon vaan ite jo niin ”vanha” ja ymmärrän monet asiat erilailla jo pelkän kokemuksen takia. Vedän varmaan koko kisat radiollisilla beltoreilla 🙂 Kai mää oon vaan takakiree vanhapieru 🙂

Anna Virmajoki Ifbb Pro

Tossa kuvassa on Suomen ensimmäinen pro kilpailija Anna ja siihen voi jokainen kilpailija verrata itseensä 🙂 Ei toi kroppa oo ihan parilla puntilla veistetty, vaan tässä on monen vuoden tulos, yhdistettynä oikeanlaiseen treeniin ja ruokavalioon. Itse olen nyt treenannut vähän reilun vuoden ja vaikka kropassa on muutoksia tapahtunutkin, niin itsellä on vielä TODELLAKIN matkaa siihen miltä oikeasti haluan näyttää ja mihin tähtään.

Monia asioita oppii jälkikäteen lajista. Yksi on se miltä näytät. En edelleenkään oo sinut oman kehoni kanssa NYT, koska oon mielestäni hirvee läski ja mulla on kauhee tarve todistella kaikille, että no mulla on nyt vähän paino noussut jne. Ketä oikeesti kiinnostaa? Ei ketään  ja kukaan ns.tavis ei sitä edes huomaa,mutta itse on niin kriittinen ja ymmärrän todellakin niitä, ketkä kisaavat vain ja ainoastaan kerran. Mutta nyt vain on pakko ajatella, että oon ”lihava ja keskitys siihen oman kuntoni kehittämiseen ja ulkonäöllä ei nyt ole väliä.

http://www.bodylehti.fi/?cid=6271 Meidä Suvi on muuten nykyään FASTIN junior teamissä, mihin kuuluu P.E.T eistä myös Maikku. Ihan huippu juttu molemmille, sillä se antaa uudenlaisia mahdollisuuksia lajin parissa. Suvista tehtiin myös FAST:in uuden tuotteen keulakuva ja siitä sitten lisää myöhemmin.

-uMpPu

primebody

21 vastausta artikkeliin “Avautumista”

 1. puhut niin asiaa.. mutta eiköhän ne tietynlaiset nuoret likat aika nopsaan karsiudu tosta kun huomaa että toi on oikeasti kovaa hommaa eikä niitä lihaksia hetkessä tuu. ärsyttää kanssa aika huolella joskus mut toivotaan että tää buumi menee yhtä nopeesti ohi kun alkokin! :)kyllä ne oikeasti motivoituneet ihmiset jotka treenaa kovaa on niitä jotka sitten seisoo siellä 6 parhaan joukossa.

 2. Hyvä blogi! 🙂 Osaatko sanoa että miten joillakin on niin nopeaa kehitys, esim Maikku Hiljanen aloitti treenaamaan viime syksynä ja keväällä se oli jo huippu kunnossa? 🙂

 3. Mua ärsyttää ihan sama asia ja tuntuu olevan just näillä nuorilla naikkosilla joilla ehkä on viellä oma ittensä hakusessa ni just tuota huutelua ja hehkutusta!!!!

 4. Siis ai piru ku sä veit sanat mun suusta ja kerroit mun ajatukset tässä postauksessa!!!Kyllä pitää olla henkistä kypsyyttä aloittaa tuo laji!!! Kappas kun sitä huomataanki ettei sitä niin vaan baarissa käydä juomassa ja bilettämässä, kun pitäis maltilla reenata sitä yhtä kisaa varten 🙂 Go umppu !!!

 5. Tykkään paljon sun hyvästä suorasta tyylistä sanoa asiat niin kuin ne ovat 🙂 Itselle on tullut sellainen fiilis, kun joka puolella hössötetään lähtevänsä kisoihin ja mietitään ääk korkkareita ja ääk ripsiä ja ääk t-kävelyjä ja ääk ruokavalioita, että tekisi mieli vaan sulkea korvansa ja silmänsä muiden touhuilta ja keskittyä olennaiseen. Nytkin on jopa tullut sellainen olo, että naurettavaa huutelua ja uhoamista on pitänyt välillä itsestään pitää, mutta kun tietää olevansa oikeasti melko hiljainen ja omaan tekemiseen keskittynyt, sitä mieluummin valmistautuisi melko matalalla profiililla kisoihin. Kaikki mulle tänne heti -asenteesta on edellleenkin oppimista eroon, ja toivoisin voivani olla nöyrä ja ahkera. Uskon, että moni fitnesskilpailija ajattelee samoin.Lähtökohta fitnesskilpailuihin tulisi olla toki siinäkin, että nauttii esiintymisestä, mutta se kova hikitreeni, aikaiset aamulenkit ja tarkka ruokien punnitseminen ovat asioita, joita tehdään kaikki se muu aika, kun ei olla kisapäivänä viimeisen päälle laitettuna lavalla. Ja niistä tulisi myös ihan yhtä lailla nauttia kuin lavalla säteilemisestä!Paljon tsemppiä sulle Umppu, sulla on kroppa kuin luotu bikiniin :)-Anu

 6. Noh noh, ettei vaan oo alkanu jännittää. 😉 Kilpailijamäärät lisääntyy ja taso kasvaa.. voi olla et palkintopalli jää tulevaisuudessa kokonaan haaveeks. Se et oot pari hetkee aikasemmin alottanu lajin ei tee siitä enempää sun omaa! Ja hei oikeesti aika harvasta kropasta saa veistettyä tollasta ku Annalla vaik kuin treenaiski.. bikini assshakingissä pääsee jo pitkällä pelkillä geeneillä joita ei tod kaikilla ole. Niin tietenki voi puutteita yrittää kauneuskirurgialla korjailla mut se onki jo toinen juttu.

 7. Hauskaa etten oo yksin asiani kanssa :)Niin ja Maikusta sen verran, että se on urheillu koko ikänsä ennen valmennusta oli ruoka pikkusen pielessä ja laji oli maratoni. Pitkä sirkus tausta on tehnyt tehtävänsä yläkropan suhteen

 8. Juurikin sanoin, että mikään ei ole itsestään selvyys. Esim Annalla on monta vuotta treeniä /kisoja bikinissä takana ennen kun laji tuli Suomeen. Anna on upee ei siitä mihinkään pääse. Se että onko tavoite pyrkiä samaan vai saada @julkisuutta,rusketusta ja olla cool on 2aivan eri asiaa!Totta hitossa mua jännittää ja se voin olla myös minä kuka tippuu eliminaatiossa, juuri siksi en huutele niitä tavoitteita vaan keskityn niiden toteuttamiseen!

 9. Tuntuu, että nykyään kaikki mamma-kiojen tiputtajat on saanu äitiyslomallaan innostuksen osallistua bikiniin. Ollaan just aloitettu salilla käynti jonkun superdieetin ohjeiden mukaan ja heti ollaan täyttämässä ilmoittautumiskaavakkeita fitness-kisoihin. Ei siinä, onhan se hyvä että kuntoilukärpänen purasee, mutta näissä tapauksissa ei ehkä tiedosteta sitä omistautumista ja keskittymistä, mitä nämä lajit vaatii. Aika vaikea on ilman aikaisempaa urheilutaustaa ja ylipainon muokkaamalla keholla lähteä kilpailemaan.

 10. Siis oot niin oikeassa Umppu! Kyseessä kun on kilpaURHEILU eikä mikään missikisa! Mun mielestä lavalle pitäisi nousta vaan jos on oikeasti kuosissa ja on niitä lihaksia. Jos ei ole esimerkiksi kunnon reisiä ja olkapäitä, niin näyttää vaan silti kun olisi kasa malleja lavalla maaleissa…-Maija

 11. Mutta mikäs sitten sun mielestä on hyvä, kun sipsejä syövät läskit ällöttää ja nyt vituttaa jopa samaan lajiin sun kanssa tähtäävät? Että olisko nyt vaan pieni peiliin katsomisen paikka – mitäs se sulle tekee jos joku toinen mahdollisesti nolaa itsensä? Ja tahtoisin tietää että jos ”se ei ole mikään meriitti, että sijoitun seuraavissa kisoissa paremmin” niin mitäs se sitten on? Mielestäni se on juurikin meriitti ja hieno saavutus. 🙂

  • Sisälukutaidossasi saattaa olla hieman parannettavaa… Kommenttini ei ollut vittuilua eikä ilkeilyä, lähinnä ihmettelin näkemyksiäsi. 🙂

 12. Voittaja-asenne on tietenkin hyvä asia, mutta se nöyryys pitää muistaa. 🙂 Vaikka kokonaisuus ratkaisee ja look on tärkeä asia, niin treenillä ja ruokavaliolla se suurin työ tehdään. Eli olen kanssasi täysin samaa mieltä! Tsempit sulle! 🙂

 13. Heippa,olen jo tovin lukenut blogiasi, ja niin tulen tekemään jatkossakin!Mutta itseäni on jäänyt mietityttämään nämä avautumiset näistä ”itseään hehkuttavista nuorista” bikini-lajien keskuudessa. Haluaisin nyt vaan näin täsmennyksenä kysyä, että tarkoitatko näillä hehkuttajilla nyt blogimaailman ihmisiä vai ihan salilla käyviä hehkuttajia. Sillä jos nyt viittaat moniin bloggaajiin, jotka ovat päättäneet ottaa tavoitteekseen päästä kilpailemaan tämän lajin saralla, ja tehneet tavoitteestaan julkisia, niin tuntuu oudolta..Kaikillahan tulee olla tavotteita ja unelmia, ja arvostan kovasti niitä, jotka ne saavat toteutettua. Ja vaikka niissä epäonnistuisi, yrittäminen on kuitenkin tärkeintä.Otathan kommentin rakenteellisena palautteena, sillä pidän kovasti blogistasi, ja kovasti ihannoin tekemääsi työtä kroppasi eteen, ja vielä äitinä!! Joten pidä lippu korkealla ja mukavaa talven odotusta 🙂

 14. Tavoitteita saa olla, treenata saa ja on hieno että laji on kasvussa. Ehkä lähinnä tarkoitan sitä huutelua, kuinka täältä tullaan ja voitetaan tiedostamatta ollenkaan mitä se vaatii. Toki saa yrittää ja on hyväkin, että näkee minne ne rahkeet riittää. Usein myös nöyryys on yksi avain huipulle.

 15. Mua ärsyttää salilla kaikki ketkä on osallistunu kilpailuihin tai kilpailee on s.tanan ylimielisiks muuttuneita! Puhutaa ja nauretaa jollain teko äänellä ja ollaa niin v.un tärkeitä ja muut ketkä vaan jumppailee omaksi iloksi ja on tavoitteita muuten kuin kilpailla ei oo mitää.. Jännä juttu miten se kus nousee päähän näissä lajeissa ja miksei muissakin siis!

 16. Ja tarkoitin kommentillani näitä nuoria naisia on niitä vanhempiakin mutta nähty on näitten nuorten kilpailijoiden ylimielinen katse, oh hoijaa. Tsemppiä sinulle! Kiiitos ihanasta blogista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta