Määkin oon vain ihminen

Vaikka vihaan valittajia oon tällä hetkellä ite just semmonen. Mua kirjaimellisesti vituttaa. Edelleen tää maha ei mee suuntaan ei toiseen. Hirvee epätietoisuus valtaa mielen. Jokaisella on näköjään joku oma diagnoosi mikä mua vaivaa. Mun ”vapaapäivä” on ollut historian surkein mies muistiin. Aamu alkoi taas lääkärillä. Tänään naisten sellaisella. Olin oikeesti jo varautunut henkisesti syövästä lähtien kaikkeen, mutta tyhjä arpa JÄLLEEN. Olin niin herkässä mielen tilassa ja lääkärin mielestä mun olisi pitänyt tietää suunnilleen kellonajan tarkkuudella, koska ja milloin multa on otettu verikoe, kuka sen otti jne. En o koskaan kohdannut noin V-mäistä lääkäriä. No tietenkin pillahdin itkuun ja oon itkeny kokopäivän. No ainakin on toosa kunnossa, jos ei muuta. Kohta on sellane 1000e menny kaikenlaisiin tutkimuksiin sun muihin ja mua ei oikeesti enää naurata. Mua ei nyt tällähetkellä kiinnosta mikään muu kun mikä hitto mua vaivaa ja miten saan itseni terveeksi. Kukaan ei tiedä miltä musta tuntuu ja kaikki vaan sanoo, että kyllä se siittä.
Mulla on ihan yhtälailla tunteet, kuin muillakin ihmisillä ja muhun sattuu. On niin ruma ja lihava olo ja ärsyttää. En hae tällä mitään sääliä se on se viimeinen juttu mitä en voi sietää. Päätin kokeilla sitä mitä kaikki naiset tekee

Ostin siis suklaalevyn ja ajattelin syödä sen, tai no syön kokoajan ja mulla on jo nyt sairaan pahaolo, mutta nyt on sellainen olo, että ei vois vähempää kiinnnostaa.

Tänään sain myös ”terapiaa kynsihuollon merkeissä. Sanoin Katalle (näytäkyntesi) samantein kun astuin ovesta oon masentunut haluan mustat kynnet. Sellaiset sain ja aivan sairaan mageet. Näillä sitten mennään jonkin aikaa.

Piha somisteita

uus tukka

Tänään kynsien jälkeen näin hyvää ystävää ja terapiani jatkui. On ystävät vaan yksi todella tärkeä asia tässä maailmassa. Niille voi aina kertoa kaikki ja niillä tuntuu olevan aina itseä parempi ratkaisu kaikkeen <3 Siitä hirveetä kyytiä Anun hoiviin LPG hoitoon hoitola preventio http://www.preventio.fi/yhteystiedot.html Se vaan on niin ihanaa ja rentouttavaa ja sainhetkeksi ajatukset pois mahasta. Nyt kun oon kokoäpivä vaan valittanut niin on mulla jotain muutakin kerrottavaa: HO HOI KAIKKI MIEHET. Tässä se tulee: Teksti on suoraan BODY-lehdestä

17.10.2012

Miesten sporttifysiikkakilpailu – Men’s Athletic Physique


Monet ovat jo kyselleet tuleeko Suomeen uusi sarja miehille ja nyt alkaa näyttää siltä, että sarja tule eli tervetuloa miesten sporttifysiikkakilpailu! Asia on vielä käsittelyssä IFBB Finland ry:n hallituksella, mutta päätöksiä saadaan varmaan jo parin viikon päästä, sillä säännötkin ovat jo valmiiksi käännetyt ja ne tekevät kierrosta parhaillaan yhdistyksen hallituksen piirissä.

Miesten sporttifysiikkakilpailussa kilpailijat käyttävät pitkälahkeisia shortseja ja tekevät lavalla esittelykävelyn ja kaksi asentoa eteen ja taakse, jossa käsiä voi pitää lantiolla tai vaikka housujen taskussa. 

Suomessa on varmasti kymmeniä ellei satoja hyväkuntoisia miehiä, jotka pitöävät itsestään huolta, treenaavat säännöllisesti, tarkkailevat kuntoaan ja joilla varmasti olisi halu kilpailla. 

Laji on saanut erittäin suuren suosion mm. USA:ssa ja se on jo levinnyt Eurooppaankin. Suomessa sporttifysiikkakilpailusta odotetaan samanlaista menestystä kuin bikini fitnessistä ja bikini fitnessin iso nousu alkaa tapahtua vasta ensi vuonna…

Miesten sporttifysiikkakilpailu tulee IFBB Finland ry:n hallintaan ja siinä on samat säännöt kuin muissakin fitnessurheilulajeissa eli kilpailulisenssi ja kilpailusopimus pitää tehdä 1.-31. tammikuuta välisenä aikana, jos haluaa kilpailla vuonna 2013. 

Seuratkaa ifbb.fi-sivustoa tai BODY-nettlehteä, niin saatte säännöt suomeksi ensimmäisenä!


primebody

21 vastausta artikkeliin “Määkin oon vain ihminen”

 1. Voih.. Tiedän että ei ehkä auta lisädiagnoosit ollenkaan enkä semmosta teekkään, mutta kokeile ihmeessä olla vaikka täysin ilman maitotuotteita muutama päivä-viikko, jos et ole vielä kokeillut. Et ainakaan menetä mitään! Lääkärit ei koskaan etsi syitä ravinnosta vaan kaikki on aina niin lääketieteellistä ja kaikkea pitäs hoitaa lääkkeillä. bleeh.Tsemppiä ja kiva tukka. <3

 2. Tiedän tunteen, itse olin juurikin vatsasta sairas pari vuotta ennen kuin sain diagnoosin. Ja se kaksi vuotta meni kotona itkien kun ei kivulta pystynyt lähtemään ulos. Tsemppiä vain, kyllä se sieltä vielä kolahtaa!Ja ihanat kynnet <3

 3. Ja täältä taas yksi diagnoosintyrkyttäjä: mulla samanlaiset oireet lähti kanssa poistamalla ruokavaliosta suurimman osan hiilareista. Siis mun iltamaha oli yleinen läppä mun kaveripiirissä, kun se oikeasti näytti iltaisin siltä että olisin raskaana. Aamulla taas ihan litteä. Sulla tosin taitaa ainakin kropasta päätellen olla hiilarit muutenkin aika poistettu ruokavaliosta. Mutta kyllä sä vielä löydät jonkun keinon, joka toimii sulle! 🙂

 4. Ja lisää tulee: Mun sisko on kärsinyt tuosta vuosikaudet, on tähystetty ja tehty ihan kaikki tutkimukset. Hänelle auttaa jonkinverran maidottomuss, puhdas ruoka ja kaikkien mahdollisten lisäaineiden välttely. Välillä on parempia aikoja, välillä pahempia.Varmasti sullakin kroppa on tosi stressaantunut kisadietistä ja treenaamisesta. Muistathan antaa kropan myös levätä! Välillä saa ihan hyvllä omatunnolla ottaa iisisti, olla pahantuulinen ja syödä vähän suklaata.Umppu, olet tosi kaunis tuossa kuvassa jossa sulla on valkoinen paita!Tsemppiä! Asiat kyllä selviävät.H.

 5. olet todella kaunis ja inspiroiva 🙂 blogiasi on ilo seurata! toivottavasti tuolle ikävälle mahaongelma löytyisi mahdollisimman pian ratkaisu

 6. Moi, pakko kanssa laittaa sulle vinkkejä tänne, jos vaikka auttais! Eli pinkeästä vatsasta on kärsiny moni tuttava ja useaa on auttanut luontaistuote Candida Forte, joka tukee kehoa hiivatasapainoon. Toinen josta olen kuullut olleen apua joillekkin ikäviin vatsaongelmiin on ollut luontaistuote Berberin. Yrittänyttä ei laiteta vai miten se nyt menee 🙂 tsemppiä kovasti ja toivottavsti näistä jommasta kummasta olisi pikaista apua vatsallesi!T.

 7. Hohoi, yks noitatohtori täällä kans tarjoais diagnoosiaan, itte oon hurahtanut akupunktioon. Käyn tuommosella kokonaisvaltaisella kiinalaisen lääketieteenharjoittajalla neuloissa noin kolmen viikon välein ja syön ikivanhoja yrttiyhdisteitä kolmisen kertaa päivässä veden kera. Kaverilla on kanssa ollut probleemaa vatsansa kanssa ja on valitellut mm. turvotusta. Sanoi auttaneen parissa päivässä siihen! Mystiset vaivat, joihin kukaan ei tiedä, mitä ne on tai mikä niihin auttaa, ne on ihan kamalia! Mulla on ollu kaikenlaisia tulehduksia koko pienen ikäni, paikka vaan vaihtuu.

 8. lisävinkkiä täältäkin, pahoittelen 😉 mutta ootko kuullu eliminaatiodieetistä?eli:-kala ja liha sallittuja (ei naudanliha)-maitotuotteet korvataan soijapohjaisilla tuotteilla-kaikki viljatuotteet kiellettyjä (paitsi riisi)-muita kiellettyjä on hiivatuotteet, sitrushedelmät, kofeiinijuomat ja vesijohtovesijos tämä auttaa vähentämään turvotusta/oireita, niin voi kokeilla yhtä poistettua ruoka-ainetta kerrallaan.

 9. Täällä taas yksi ratkaisun tyrkyttäjä tuohon turvotusonngelmaan. En tiedä mitä kaikkea sulle on ehdotettu ratkaisuksi, mutta kun luin kuvauksiasi millaista turvotus on, pahenee iltaa kohti jne. sain flashbackina silmieni eteen kuvan itsestäni n. 10 vuotta sitten. Tuolloin oireilin ihan samoin. Aamulla maha suht ok, mutta söinpä päivän mittaan mitä tahansa, siitä alkoi turvotus. Ja illalla oli jo ihan kamalaa. Kun tuli töistä, piti saada housut auki HETI. Eikä hajuhaittakaan ollut ihan vähäinen 🙁 Ei kauhean naisellinen fiilis ;(No, hampaitteni takia päätin lopettaa Pepsi Maxin lipittämisen, sitä kun kului makean nälkään useampi iso pullo viikossa. Ja kappas. Turvotus loppui kolmessa päivässä. Olin jo ihan varma että mulla on ties mikä suolistosyöpä tms. Myöhemmin olen testaillut asiaa ja kyllä, makeutusaineista se kamala pömppis johtui. Niin tarkasti en käynyt asiaa tutkimaan että mikä makeutusaine on kyseessä, eipä nuo ole varmaan mikään ihmiselle oikein hyväksi. Tilanne kehittyi niin pikkuhiljaa etten ollut tajunnut limun ja turvotuksen yhteyttä. Oletko hiljattain aloittanut jonkun uuden tuotteen käytön, voisiko olla joku makeutusaine? Tai joku lisäaine? Mulla nimittäin hävisi loputkin turvotukset kun miehen vaatimuksesta siirryttiin mahdollisimman lisäaineettomaan ruokaan. Terkuin Marjo

 10. Heippa!Valitin juuri yks päivä kirjoituksessasi kuinka olet aina niin ”törkyisen” näköinen kun hiukset on hujan hajan, mutta nyt hiukset näyttää toosi kivalta 🙂

 11. Kiitos Umppu ihanasta blogista ja TURVOTUKSESTA!!!! Koska mä en oo yksin tän ongelman kans! Karsee valas ja telttoja pakko pitää, samaa pillitystä, mutta helpottaa tietää, että jollakin toisella on sama ongelma, niin kamalaa kun se onkin. Tsemppiä!

 12. Toiseen anonyymiin yhtyen vilja-allergiasta.. Ettei sulla vaan olis keliakia? Se on sellanen paskiainen joka aiheuttaa jos minkälaisia oireita mitä ei osais edes kuvitella. Alustavan tuloksen saa verikokeesta ja lopullisen tähystyksestä (joka muuten saattais olla syytä tehdä joka tapauksessa).

 13. Joo et todellakaan ole yksin ongelman kanssa 🙂 Musta tuntuu, et mulla tää ongelma vaan pahenee. Ennen maha turposi päivän mittaan mutta kutistui aina aamuun mennessä. Nykyään ei aina edes kutistu. Olen epäillyt että olen herkkä viljoille, mutta niitäkin tulee syötyä aika vähän. Keliakiatähystykseen odotan kutsua. Olen miettinyt, voiko tämä olla jotain hiivan liikakasvua… Mutta kyllä tää elämään vaikuttaa ja ärsyttää epätietoisuus ja tämä olotila.

 14. Jätä kaikki keinotekoiset makeutusaineet pois!! Mulla oli joskus ihan samoja oireita, ihmettelin et mistä maha voi turvota kun söin ihan puhtaasti. Lopulta kuitenkin tajusin, että olin siinä vaiheessa jotenkin niin herkistynyt makeutusaineille, että jopa pari purkkaa sai mahan turpoon (samoin pari pastillia, protskupatukat, pieni määrä light tuotteita….) Olin muutaman viikon ilman niin sen jälkeen maha oli taas lituska! Nykyään taas siedän jonkin verran makeutusaineita.. Mutta kesti tosiaan silloin monta kuukautta tajuta miks turvottaa. koska en tajunnut että pari purkkaakin saa sen jo aikaseks!

 15. Hei! Tarinasi on kuin omani muutaman vuoden takaa, paitsi että aloin saamaan aerobic-tunneilla kamalia vatsakramppeja turvotuksen lisäksi. Suosittelen vahvasti keliakiatestin ja tähystyksen tekemistä. Itselläni oli vastaavat oireet, verikokeessa keliakian viitearvo oli vain marginaalisesti koholla mutta tähystyksessä paljastui sitten nukkakato eli keliakia. Hoitamaton keliakia aiheuttaa sen, että vatsa turpoaa kuin ilmapallo ihan riippumatta siitä, mitä syöt. Älä mene missään tapauksessa jättämään omin päin vehnää/ruista/ohraa pois tai alkamaan millekään luontaistuotekuurille, vaan syö normaalisti kunnes kaikki keliakia- ja laktoositutkimukset on tehty. Silloin diagnoosi on ainakin varma. Tsemppiä ja toivottavasti asia selviää!

 16. Tykkään tosi paljon sun blogista, kerrot asiat niinkun ne on niin hyvässä kuin pahassa. Varmaan ihan sietämätön toi sun mahavaiva….ei voi muuta kuin toivoa että se siitä helpottaisi.Laura

 17. Voin kuvitella tuon turhautumisen määrän! Tsemppiä kuitenkin, nuo jutut kun eivät useinkaan selviä ihan hetkessä. Itsellä oli viime syksynä hirveä stressi ja vatsa otti siitä itseensä. Eipä siinä muu auttanut kuin eliminoida kaikki vähänkin vaikeammin sulava hetkeksi kokonaan pois, eli liha, gluteeniviljat, paprikat, porkkanat, sipulit, kaalit, pähkinät, omenat… Söin siis lähes pelkästään riisiä, riisikakkuja, kasvissosekeittoja, banaania, öljyjä, kalaa, vähän kanaa, maustamatonta jogurttia ja rahkaa, jotain juustoa ja marjoja. En tiedä, oletko jo saanut tämän vinkin, mutta Optimal Performancen tyypit voisivat tietää noista vatsavaivoista enemmän kuin normilääkärit. Tsemppiä joka tapauksessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta