Kilpailuasenne

Tiistai ja väsymys. Tänään on jo tehty tavallaan 3 treeniä. Aamu lenkki 50 min, joka tuntu 40min jälkeen ihan älyttömän pitkältä. Pitää tänään ladata uutta lenki musaa, josko se siittä. Taas kauheeta kyytiä Wolffille ja olkapäiden kimppuun. Taas oli uutta settiä ja kyllä tuntui. Vatsoja teen joka treenissä, sillä se on yksi heikoimmista alueistani. Siihen perään tein vielä aeroobisen ja olo oli kun kuolleella 🙂 Kilpailu kovenee ja kisat lähenee.

Nyt varsinkin olympialaisten alla on hieman kyseen alaistettu kilpailioiden asennetta. Itse olen sitä mieltä, jos kilpaurheilua harrastetaan pyritään aina täydellisyyteen ja sitä kautta voittoon. Voitto on kuin unelma, joka ajaa urheilijan kohti seuraavaa aamu treeniä. Sillä haetaan absoluuttista paremmuutta ei mitään muuta. Unohdetaan kaikki muu ja keskitytään voittamiseen. Voitto ja kilpaurheilu kulkevat käsi kädessä. Itse en ole koskaan ottanut mitään kilpailua kokemuksen kannalta, jos näin olisi jättäisin menemättä. Tässä voi myös huomata että kilpaurheilu ei sovi jokaiselle.

Se on asenne, jonka pitää olla itsestäänselvyys, kun astutaan huippu-urheilun kanssa samalle kentälle. Ei selityksiä, ei tekosyitä, ei mitään. Voiton hetkellä iloitaan avoimesti ja tappion hetkellä janotaan voittoa ja vihataan häviön aiheuttama tunnetta yli kaiken.

Luin tänään fb:stä tutun kirjoituksen jossa luki näin (teksti kopioitu) :Ilmeisesti muissakin lajeissa on sama ongelma kun Fitness saralla, jossa Zumba villitys vaihtui Fitness kisaaja villitykseksi.Tytsyiltä jäi kokonaan tajuamatta, että kyseessä on ”urheilu” ja tavoite on menestyä, ei saada fitness kisaaja titteliä, paikkaamaan lovea siihen että malli, missi, promo tai tanssian ura ei avautunutkaan. Koomisinta on että ylipainoisen tavoite on laihtua ja päästä kisoihin.

Tekstissä on mielestäni paljonkin asiaa. Fitness joka nyt todellakin on muoti-ilmiö ei ole todellakaan se helpoin tie menestykseen, ehkä olisi helpompaa viestitellä Kanervan kanssa jos sitä julkisuutta janoaa hehehe.

Nathalia Melo

Tämä likan pylly ei ole tehty zumbaa tanssimalla, eikä myöskään hampurilaisia syömällä vaan monen vuoden työllä. Fitness kilpailioita kaikkia yhdistää sama asia : elämäntapana fitness <3

Laji vaatii uhrauksia, mutta se mitä se antaa ei voi kuvailla se pitää kokea.
Itse olen jo viime kilpailuista asti asettanut itselleni tavoitteet ja olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen. Vaikka tarvisi juosta keskellä yötä niin juoksisin. Haluan sitä niin paljon. Rakkaus lajiin syntyi ensimmäisistä treeneistä Minnan ja Kimmon kanssa, vaikka viikkoon en voinut sen jälkeen kävellä. Huomasin silloin olevani rapa kunnossa ja tiesin pystyväni parempaan. Pitkän kilpaurheilu taustani ansioista on henkinen puoleni hyvin vahva ja pystyn pitään paketin kasassa turhia hermoilematta. 

Jokainen voi olla paras siinä missä haluaa, jos vain antaa sille koko sydämensä <3
-Umppu-
primebody

9 vastausta artikkeliin “Kilpailuasenne”

  1. Tosi hyvää tekstiä Umppu! 🙂 Noita asioita on jokaisen hyvä miettiä, jotka tuohon leikkiin ryhtyy. Itse teen tässä kovaa pohjatyötä apunani asiantuntija. Itse olen päättänyt, että harkitsen kilpailemista sitten, kun voin parin vuoden päästä rehellisesti sanoa että tähän lajiin en kyllästy koskaan. 🙂

  2. Siis voi hyvä luoja. Oletko sä skipannut koko peruskoulun äidinkielen opetuksen?Oikeasti, yhdyssanat eivät ole ylivoimaisen vaikeita.Ainiin, mutt eihän sillä oo mitään väliä kun vaankoittaa näyttää nätiltä??? XD

  3. Hei vitun urpo A. Tekstin sisällön ollessa hyvää ketään ei kiinnosta yhdys väli sanat. Paitsi ehkä tuommosia niuhoja tosikkoja. 😀

  4. Hei sinä parahin pissis-janina.Ensinnäkään, en ole nimeltäni Urpo, mutta isoisäni isä oli, joten suvussa kyllä löytyy Urpo.Toisekseen, vaikka tekstin sisältö olisi miten hyvä, niinkukaan, joka on läpäissyt peruskoulun edes keskitasolla, ei ole kykynevä lukemaan moista virhe-viidakkoa ilman, että pää alkaa särkeä ja silmät vuotaa verta.Eikä tällä ole mitään tekemistä huumorin tai tosikkouden kanssa. Kyseessä on ihan oikeasti, jo ala-asteella opetettuja perusasioita. Ilmeisesti et niitä siis itsekään osaa, kun noin pahasti kimpaannuit.

  5. Rauha!Joo mulla on Suomen pahin Yhdys-sana häiriöÄlä lue jos tuut niin huonolle tuulelle;) yritän parhaani ja hiljaa hyvä tulee! Ja mitä kouluun tulee on mua aina kiinnostanut enemmän ne luovat aineet niinkun varmaan huomaa!

  6. Rauha juu, mutta pakko sanoa että en olisi yliopistoon selviytyny jos en peruskoulusta olis selvinny. 😀 ei vuoda silmät verta. Jos sulla vuotaa niin kannattaa laittaa ne kiinni jos on pakko simmuja täällä verisyttää. Pissis ehkä mutta ihan fiksu pisu joka ei jaksa mollata toisia.Ps. anteeks Umppu ku järjestin sodan. 😀

  7. Mun mielestä toi FB-kirjoitus oli aika typerä. Kuka on oikea ihminen sanomaan, millaisista lähtökohdista saa alkaa treenaamaan lavalle, kun kaikilla on kuitenkin nykyään ammattilaisvalmennus takana… Ja lopulta vain ulkonäköä arvostellaan! Harva on ekoissa kisoissa valmis paketti ja jostain on aloitettava – silloinkin kun itse pyrkii täydellisyyteen.Kaikki tietää varmasti, että Suomessa on tasan yksi täysin kisalavalle valmis paketti ollut tähän mennessä bikini-fitneksessä.Tämä on varmaan sellaisen ihmisen kirjoitus, jota vain harmittaa se fakta että a)bikini-fitness tuli Suomeen ja b)se on niin suosittua…Ei ole tarpeeksi lihasta = nappeja kehissä….

  8. Olen samaa mieltä siitä, että fitneksestä on tullut jossain määrin muoti-ilmiö. Mutta uskoisin että siihen on syynä myös se, että Suomeen tuli laji joka miellyttää esteettisesti monen naisen sekä miehen silmää. Bikini-kroppa on todellakin tavoittelemisen arvoinen. 🙂 Sitä vaan ei ymmärretä että myös Bikini Fitness vaatii todella suuren omistautumisen ja laji on otettava huomioon lähes 24h. Toisaalta jos ylipainoinen saa itsensä kuntoon ja innostumaan urheilusta tavoitteena kisat, niin onhan se parempi kun se että ei tekisi asialle mitään. Kyllä se todellisuus siinä matkan varrella tulee vastaan.Ne menestyy kenellä on oikea kilpailuasenne ja paketti kunnossa. Toiset ehkä vain ylittävät itsensä, joka sekin on jo hieno asia.Paljon tsemppiä sulle loppurutistukseen ja lisää hyviä treenejä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta